Болниците в Пловдив затвориха имунизационните си кабинети за COVID-19 заради

...
Болниците в Пловдив затвориха имунизационните си кабинети за COVID-19 заради
Коментари Харесай

Болниците в Пловдив спряха имунизациите за COVID-19

Болниците в Пловдив затвориха имунизационните си кабинети за COVID-19 поради липса на интерес. За миналото денонощие в региона са сложени единствено две дози, а в цялата страна – 12.

В разгара на пандемията бяха разкрити 27 имунизационни пункта. Освен в Пловдив, имунизация се извършваше и в Карлово, Асеновград, Раковски, Първомай, Стамболийски и Баня. Сега на вратите на кабинетите са разлепени известия, че не работят.

В момента имунизацията против COVID-19 се прави от персоналните лекари и в кабинета на РЗИ-Пловдив, който работи от понеделник до петък от 9 до 16.30 ч. През почивните дни ваксини се слагат в МЦ „ Медикус Тракия “ на пл. „ Понеделник пазар “. Другата опция е кабинетът към ДМЦ „ Пълмед”. Там обаче се изисква авансово записване, а имунизацията се прави единствено в четвъртък от 14 до 16 часа, сподели инспекция на TrafficNews .

Данните на уеб страницата на Здравното министерство демонстрират, че от началото на имунизационната акция страната ни е закупила 13 033 300, за които е платила над 320 млн. лева В същото време обаче са поставени 4 395 117 дози, или едвам 30% от получените и платени количества. Останалите се подаряват или препродават на други страни или се бракуват.

Междувременно през днешния ден генералният секретар на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус предизвести, че макар спадът на случаите, пандемията към момента не е завършила. Той акцентира пред събралите се в Женева представители на страните по света, че " намаляването на тестването и следенето на разновидностите на вируса значи, че оставаме слепи за еволюцията на вируса ". Близо 1 милиард души в страните с по-ниски приходи към момента не са били имунизирани.

" Отслабваме бдителността си на собствен риск ", съобщи Гебрейесус.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР