Болниците са претоварени, а лекарите и медицинските специалисти на предела

...
Болниците са претоварени, а лекарите и медицинските специалисти на предела
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: 2015 души са хоспитализирани в София, над 330 души са в интензивни отделения

 Болниците са претрупани, а лекарите и медицинските експерти на лимита на силите си. Това съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия столичният кмет.

Големият проблем са леглата за интензивно лекуване с екипите, сподели тя. За момента няма информация да са връщани пациенти в общинските лечебни заведения. Но, по думите ѝ, обстановката е доста тежка.

За последните 10 дни в София са имунизирани към 60 000 души, осведоми още Фандъкова. Тя счита, че заради тази причина зеленият документ е едно положително решение.

" Разбира се, не се приема еднопосочно от всички, има хора, които са срещу, само че тогава, когато има ясна тактика, тогава нещата са доста по-добре. При нас за жалост се случи най-после в последния миг, без връзка. Начинът на въвеждане сътвори повече безпорядък, в сравнение с решения. Но ние виждаме, че въпреки всичко зеленият документ стана причина за увеличение броя на имунизираните ", сподели тя.

Столичната община продължава да открива нови пунктове за имунизация, тъй че да облекчи хората.

През седмицата работят 10 изнесени пункта, два от тях са на станции на метрото, 2 - в огромни търговски центрове, в общински ДКЦ-та. През уикендите също работя 10 пункта на разнообразни места.

Фандъкова съобщи още, че има по-голям интерес и към мобилните екипи, които имунизират в компании. Вече има 3 компании, показали предпочитание да се имунизират.

Самата тя съобщи, че е била позитивна за ковид, макар че се е имунизирана. Но е прекарала заболяването леко, макар съпътстващите си болести и отслабена имунна система. Убедена е, че в случай че не е била имунизирана, е нямало е да протече толкоз леко.

Що се отнася до имунизацията в администрациите счита, че когато се вкарва имунизация за избрани структури, би трябвало да важи за всички, с цел да няма дискриминация.

" Аз персонално предизвиквам имунизирането на чиновници. Предпочитам минимални благоприятни условия за онлайн работа ", сподели още тя.

Столичният кмет изясни, че най-сериозен е контролът за съблюдаване на ограниченията в градския превоз. За последната седмица са направени близо 800 инспекции.

" Факт е, че има хора, които не съблюдават ограниченията и се постановат и наказания, само че те са малко ", сподели Фандъкова.

Около 50 млн. лева обаче са загубите за градския превоз, разгласи още тя.

Във връзка с повишението на цената на електрическа енергия пък би трябвало да бъдат обезпечени единствено за осветлението на града 3 млн. лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР