Болницата в Търговище организира акция за доброволно кръводаряване, за да

...
Болницата в Търговище организира акция за доброволно кръводаряване, за да
Коментари Харесай

Лекари в Търговище спешно търсят кръв за спасяването на родилка

Болницата в Търговище провежда акция за непринудено кръводаряване, с цел да бъде избавена родилка.

Младата жена е родила първата си рожба тази нощ, само че по едно и също време с това развива едно от най-тежките затруднения на ражданията - ДИК синдром - положение, при което кръвта на пациента не може да се съсирва, изяснява в обществените мрежи началникът на Акушеро-гинекологичното поделение доктор Емил Абаджиев.

Лекарят приканват всички, които могат и желаят, да дарят кръв за Стела.

Кръводаряването ще се прави в Центъра по хемотрансфузия на МБАЛ-Търговище. Основната кръвна група, от която има потребност в тази ситуация, е АБ с резус фактор позитивен.

Акцията ще бъде на следващия ден, 26 септември, от 8:00 и 12:00 часа. Кръв мога да дарят хора на възраст сред 18 и 64 години. " Нека помогнем на Стела, дано детенцето й си има мама ", приканва доктор Емил Абаджиев, представен от Българска телеграфна агенция.

За повече изясненост, началникът на АГ-отделението изяснява, че цяла нощ, няколко екипа от разнообразни профилни специалности на МБАЛ - Търговище, са се борили да запазят живота на младата жена ѝ дадат късмет на детето ѝ - родено живо и крепко, да може да назовава някого мама. " През тези повече от 12 часа изчерпахме запасите от кръвни артикули на болничното заведение в Търговище и на огромна част от отпуснатите ни от референтният кръвен център във Варна материали ", прецизира от профила си във Facebook доктор Абаджиев.

Сега родилката се намира в отделението по реанимация на МБАЛ -Търговище и за нея се поставят всички вероятни и нужни грижи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР