Болница Лозенец“ приветства решението за допълнително лечебно заведение за деца“Ръководството

...
Болница Лозенец“ приветства решението за допълнително лечебно заведение за деца“Ръководството
Коментари Харесай

Болница „Лозенец“ приветства решението за допълнително лечебно заведение за деца

Болница „ Лозенец “ приветства решението за в допълнение лечебно заведение за деца
“Ръководството на Университетска болница „ Лозенец “ приветства решението на българското държавното управление за разширение на профила на болничното заведение с построяването на в допълнение лечебно заведение за болнична помощ, осигуряващо сложно лекуване на деца ”. Това се споделя в изказване на управлението на Университетска болница „ Лозенец “.

“Убедени сме, че това ще добави необятния набор от високопрофесионални здравни услуги, предлагани в болничното заведение, както и ще даде опция на студентите да обогатят знанията си по още една извънредно значима за страната компетентност – педиатрията. Сигурни сме, че концепцията на премиера Бойко Борисов ще откри положително професионално развиване и тя безспорно ще увеличи престижа на болница „ Лозенец “ като едно от най-професионалните лечебни заведения в България ”, се споделя още в изказването.

БГНЕС напомня, че държавното управление утвърди през днешния ден план на Закон за изменение на Закона за лечебните заведения. Промяната планува анулация на § 5 от Преходните и заключителните разпореждания на закона, според който болница „ Лозенец “ е лечебно заведение към Министерския съвет по смисъла на член 5, алинея 1 от закона и е вторичен разпоредник с бюджет по бюджета на Министерски съвет.

Болница „ Лозенец “ е единственото лечебно заведение по член 5, алинея 1, във връзка с което статутът е избран на законово равнище. Отмяната на параграфа ще сътвори опция за държавното управление да вземе решение във връзка с статута на болничното заведение, трансформирайки я в първото многопрофилно лечебно заведение за болнична помощ, осигуряващо сложно лекуване на деца. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР