Болезнен, досаден и упорит, херпесът винаги се появява в най-неподходящите

Болезнен, досаден и упорит, херпесът винаги се появява в най-неподходящите ...

Не яжте тези храни, ако имате херпес!

Болезнен, досаден и упорит, херпесът винаги се появява в най-неподходящите моменти и е способен да съсипе следващите няколко дни от живота ни с болката, която ни причинява. Когато вече веднъж имаме вирусът му в тялото си, той се появява периодично, за да ни тормози, когато спада имунната ни система или при повечко стрес.

5 народни средства, които ще елиминират херпеса за ден 5 народни средства, които ще елиминират херпеса за ден
Вирусът на херпес симплекс (HSV) е инфекция, която причинява херпес. Херпесът засяга повърхността на кожата и лигавиците по лицето или ...

Но не са само това причините, при които може да се появи херпес. Той може да бъде предвизвикан или влошен при консумацията на определени храни. Тези храни са онези, които съдържат аминокиселина наречена аргинин. Той може да предизвиква или да влошава вече появилият се херпес. 

Особено ако херпесът се намира на устата, където всъщност се и появява най-често, консумацията на подобни храни, ще направят директен досег с него и могат да го влошат доста сериозно.

Но кои са тези храни?

Кои храни не трябва да ядеш на плажа? Кои храни не трябва да ядеш на плажа?
Топлината и влажността на плажа са преките виновници за хранително отравяне, нещо, което може да развали не само един прекрасен почивен...

Това са ядките, млечните продукти, шоколада, семената.

А най-сигурният начин да избягвате появите на херпеси и да заздравяват доста по-бързо е, ако поддържате здрава имунна система, която да пази тялото ви. Една от основните стъпки е да избягвате захарта, защото от нея имунната система пада, след като тя причинява възпаления в тъканите. Някои плодове също трябва да бъдат избягвани, като например цитрусовите, защото са висококиселинни и забавят зарастването.

За по-бързо заздразяваване, трябва да се консумират храни богати на витамин А, като сладък картоф, синьо сирене, моркови, червен чай и тн. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com