Болезнен, досаден и упорит, херпесът винаги се появява в най-неподходящите

...
Болезнен, досаден и упорит, херпесът винаги се появява в най-неподходящите
Коментари Харесай

Не яжте тези храни, ако имате херпес!

Болезнен, скучен и твърдоглав, херпесът постоянно се появява в най-неподходящите моменти и е кадърен да съсипе идващите няколко дни от живота ни с болката, която ни предизвиква. Когато към този момент един път имаме вирусът му в тялото си, той се появява от време на време, с цел да ни тормози, когато спада имунната ни система или при повечко стрес.

 5 национални средства, които ще отстраняват херпеса за ден 5 национални средства, които ще отстраняват херпеса за ден
Вирусът на херпес симплекс (HSV) е зараза, която предизвиква херпес. Херпесът визира повърхността на кожата и лигавиците по лицето или...

Но не са единствено това аргументите, при които може да се появи херпес. Той може да бъде предвизвикан или влошен при потреблението на избрани храни. Тези храни са тези, които съдържат аминокиселина наречена аргинин. Той може да провокира или да утежнява към този момент появилият се херпес. 

Особено в случай че херпесът се намира на устата, където в действителност се и появява най-често, потреблението на сходни храни, ще създадат пряк допир с него и могат да го влошат много съществено.

Но кои са тези храни?
 Кои храни не би трябвало да ядеш на плажа? Кои храни не би трябвало да ядеш на плажа?
Топлината и влажността на плажа са директните виновници за хранително отравяне, нещо, което може да скапе освен един прелестен почивен...

Това са ядките, млечните артикули, шоколада, семената.

А най-сигурният метод да избягвате появите на херпеси и да заздравяват много по-бързо е, в случай че поддържате здрава имунна система, която да пази тялото ви. Една от главните стъпки е да избягвате захарта, тъй като от нея имунната система пада, откакто тя предизвиква възпаления в тъканите. Някои плодове също би трябвало да бъдат избягвани, като да вземем за пример цитрусовите, тъй като са висококиселинни и забавят зарастването.

За по-бързо заздразяваване, би трябвало да се употребяват храни богати на витамин А, като сладостен картоф, синьо сирене, моркови, червен чай и тн. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР