Болести, пропастта между бедните и богатите, климатичните промени и конфликтите

Болести, пропастта между бедните и богатите, климатичните промени и конфликтите ...

Ето как разузнаването на САЩ прогнозира развитието на света до 2040 г.

Болести, пропастта между бедните и богатите, климатичните промени и конфликтите в държави и между държави ще представляват най-големи предизвикателства през следващите десетилетия. Пандемията от коронавирус вече влоши някои от тези проблеми. Това пише в доклад на Съвета за национално разузнаване на САЩ, цитиран от "Ройтерс".
Съперничеството между Китай, от една страна, и водената от САЩ коалиция от западни държави, от друга, вероятно ще се засили. Ще повлияят,

Москва: Лаборатории, контролирани от САЩ, правят биологични оръжия Москва: Лаборатории, контролирани от САЩ, правят биологични оръжия
Русия има основания да смята, че биологични оръжия се разработват в контролирани от САЩ лаборатории по целия свят. Това заяви секретаря...
В него се казва още, че регионални сили и недържавни участници могат да оказват по-голямо влияние, което вероятно ще доведе до засилване на риска от конфликти, нестабилна геополитическа среда и отслабване на международното сътрудничество.
Докладът се издава на всеки 4 г. Включва оценка на политическите, икономическите, социалните и други тенденции, които вероятно ще оформят средата за сигурност през следващите 20 г.
, която отне живота на повече от 3 милиона души, е най-голямата световна заплаха от Втората световна война, като последиците вероятно са за години напред, пише още в документа.
Посочват се пет сценария какъв може да изглежда светът през 2040 г. Най-оптимистичният от тях е "ренесанс на демокрациите". Демократичните правителства доказват, че по-добре могат да подхранват научните изследвания и технологични иновации, което води до икономически разцвет, позволяващо им да се справят с вътрешните проблеми и да се противопоставят на конкурентите в международен план.

САЩ: Рекорден търговски дефицит през февруари САЩ: Рекорден търговски дефицит през февруари
Международният търговски дефицит на САЩ се разшири през февруари с почти 5% до рекордните 71,1 млрд. долара, тъй като по-бързото възста...
Най-песимистичният сценарий е "трагедия и мобилизация". Пандемията от коронавирус и глобалното затопляне може да унищожи световните продоволствени вериги.
 

Източник: actualno.com