Боксьорът Руслан Николов става свидетел на цялата драма със смъртта

...
Боксьорът Руслан Николов става свидетел на цялата драма със смъртта
Коментари Харесай

Руслан Николов: Мениджърът искаше да излъжа за Исус

Боксьорът Руслан Николов става очевидец на цялата драма със гибелта на Борис Станчов. Той също пътува до Албания с мениджъра и треньор Венцислав Георгиев. Специално за " България Днес " Руслан разкри детайлности към злополучните събития.

- Руслане, преди самия мач забелязахте ли някакви признаци на уязвимост в Боби Станчов?
- Нямаше никакви здравословни проблеми. Беше доста квалифициран. Не е загатнал, че не се усеща удобно. В първия рунд стартира добре, само че по-късно се видя, че няма толкоз мощ. Принципно е добър боксьор и беше необичайно. Виждаше се по какъв начин нещо не е наред. Мислех, че е от адреналина, тъй като въпреки всичко се бие в Албания. През втория рунд стартира да умалява, а в третия беше много отпаднал. Видях всичко това на клипа. Реално гледах онлайн неговия мач единствено през първия рунд. След това ме извикаха да се приготвя за моя дуел, тъй като бях след него. Не съумях да видя всичко.

- Албанската полиция е разкрила в багажа на Боби блистер с хапчета виагра. Забелязали ли сте да е употребил сходен медикамент?
- Спахме в една стая с Боби и с треньора. Когато служителите на реда са правили обиска, не бях горе. Чаках във фоайето. Всеки естествен човек може да се сети, че като си на кръга, не ти би трябвало виагра. Треньорът ме попита дали знам да е пил нещо сходно. Отговорих му, че Боби нищо не ми е споделял. Не считам, че е взел. Недопустимо е да одобри нещо сходно. Треньорът му даде някаква ампула. Не знам защо е. Може да е витамин или нещо друго за укрепване, с цел да бъде по-агресивен. Даде я два часа преди мача. Ще се посочи какво е, когато излязат резултатите от аутопсията.

- Какви бяха последните думи на Боби преди мача?
- Бяхме се разбрали да го фотографирам преди мача. Понеже ме извикаха по-рано, нямаше по какъв начин. Последните му думи бяха: " Ее, доста жалко, че няма да ме снимаш ". Извиних му се, а той ме разбра и добави: " Няма кахъри, не си отговорен ".

- Какви мисли витаеха в главата на Боби в дните преди неговата кончина?
- През деня се разхождахме, а вечерта си лежахме в хотела и си чатехме преди мача. Мечтаеше да си купи апартамент или къща. Да реализира нещо в този живот. Искаше да се вдигне. Той не е от заможните хора. Надяваше се самичък да реализира нещо. Боби беше добър човек.

- Споделял ли ви е за какво се бие под името Исус?
- Да, споделяше по какъв начин нашият управител му е обяснявал, че не може да изкара лиценз на същинското име. Няма визия за какво не е можел да го направи.

- Въпросният управител Венци Георгиев отхвърля да знае, че Исус в действителност бил Боби.
- Знае доста добре! Смешна работа. Вероятно не споделя истината, с цел да не го разпитат и да не му създадат проблем, че е пускал момчето да се бие с непознато име. На връщане от Албания мениджърът сподели по какъв начин, в случай че някой ни пита нещо, да споделяме, че не сме го познавали като Боби, а като Исус. Искаше да излъжа. - Хонорарите ви са били по 800 евро от уредниците. Мениджърът е занесъл на родителите на Боби единствено 400 евро. И с вас ли постъпи по този начин?
- Да, и аз получих 400 евро. Дори нямам подписан контракт с мениджъра. Не мога да схвана по какъв начин може да вземе пари, откакто човек е починал. Някои хора просто нямат сърце. Ще ви опиша по какъв начин живееха Боби и неговите родители. Те са огромно семейство. Имат една спалня и едно легло. Възрастните от време на време спят на земята, с цел да може децата да са в леглото. Боби постоянно е помагал на всички за пари, в случай че имаше опция. Дано фамилията получи обезщетение, с цел да си оправят живота.

- Имахте ли застраховка против случай?
- Нямам визия. За повторно се боксирах професионално. Първият път беше в София. Обещах си повече да не се боксирам. Имах предпочитание да упражнявам съществено. Когато се замислиш, парите нямат никакво значение, щом загиваш от удари. Мозъкът натрупа попадения. Умират мозъчните кафези.

" България Днес "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР