Боклукът в Костинброд е незаконно извозен от фирма, която не

...
Боклукът в Костинброд е незаконно извозен от фирма, която не
Коментари Харесай

Само във Фрог: Мистериозна фирма изсипвала боклука край Костинброд

Боклукът в Костинброд е нелегално извозен от компания, която не се занимава с боклуци. Схемата била разкрита, а в нея взели участие както огромни, по този начин и дребни камиони, които изсипвали боклука в боровата гора край село Драговищица.
Още на 15 януари е извършена проведена акция, в която взе участие локалната полиция и чиновници на ДАНС, взаимно с Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Те открили противозаконния пункт, в който се изсипва боклука и с помощта на камери съумели да открият причинителите. В момента по случая тече досъдебно произвеждане, а с изключение на всичко има и наличните доказателства.

Камионът ръсил боклуци по пътя към крайната точка и по този начин органите на реда съумели да открият кой е нарушителт, обясниха за ForgNews от община Костинброд.

" Боклукът сега е изчистен. Съставен е акт на нарушителите ", съобщи кметът на общината Трайко Младенов.

От локалната администрация обаче са безапелационни - никой от будните жители, разгласили фотосите в интернет, не е алармирал способените органи. Според локалните поданици нерегламентираното бунище съществува от години, а в региона на близката гора се хвърлят боклуци безсистемно.

" Престъплението беше разкрито за по-малко от 12 часа. Ако бяхме сигнализирани, крепко бяха дали информация на полиция, прокуратура, община, може би щеше да е доста по-бързо ", разяснява още Младенов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР