Боклук.Дума:Италия залови 815 тона боклук, предназначен за БългарияИталианските власти разследват

...
Боклук.Дума:Италия залови 815 тона боклук, предназначен за БългарияИталианските власти разследват
Коментари Харесай

Преглед на печата

Боклук.

" Дума ":

Италия залови 815 тона отпадък, предопределен за България

Италианските управляващи проверяват пратка от 815 тона отпадъци, за които твърди, че са били предопределени за България. Българските управляващи също проверяват къде е трябвало да бъдат изгорени или заровени отпадъците. Пратката е открита във трен на гара до Милано, оповестяват италианските медии. Става дума за бали с пластмаса, гума, тъкани, тетрапак и смесени отпадъци.

От нашите управляващи не е желано позволение за вноса на тази количества боклуци, поради случая е засилен митническият надзор, оповестиха на взаимен брифинг министрите на вътрешните работи Младен Маринов и на околната среда и водите Нено Димов.

От Министерството на околната среда и водите нямали информация по случая. Нямало и заявление за транспорт на сходен тип боклуци от Италия. Във връзка със случая министър Нено Димов изпратил писма до виновните институции да поддържат непоколебим надзор върху вноса на боклуци.

Спорове.

" 24 часа ":

Докато заплаща първите 3 дни болнични, бизнесът бойкотира тристранката

Работодателите бойкотираха тристранката в четвъртък за минималната заплата, тъй като желаят промяна за болничните и анулация на задължението им да заплащат първите 3 дни. Докато казусът не влезе в дневния ред на съвета, те няма да се върнат на съвещанията.

Още с приемането на бюджета на държавното публично обезпечаване на 4 декември депутатите разпоредиха на отрасловите министерства, здравната каса и Национален осигурителен институт през януари да решат казуса с болничните и тематиката да се разиска на тристранния съвет.

На независимост.

" Сега ":

Кметът на Несебър излиза от ареста против гаранция от 40 000 лв.

След близо два месеца в ареста, кметът на Несебър Николай Димитров излиза на независимост против парична гаранция от 40 000 лв., оповестява Лекс.

Това дефинира Специализирания углавен съд, който освободи и арестувания общински консултант от Несебър Петър Тодоров против гаранция от 20 000 лв.. Определението на спецсъда обаче не е дефинитивно и от прокуратурата оповестиха, че ще го стачкуват пред апелативния спецсъд. Заседанието е планувано за 19 декември, когато ще стане дефинитивно ясно дали Димитров ще бъде освободен.

Димитров, Тодоров и общинският консултант Георги Георгиев бяха арестувани в края на октомври и упрекнати за пазаруване на гласове. Въпреки това, Николай Димитров завоюва още на първи тур изборите за кмет на Несебър, след което беше откаран от " Съдебна защита ", с цел да се закълне като кмет на тържествена гала в общината, а по-късно се върна още веднъж в ареста, прибавя Лекс.

Такси.

" Монитор ":

Трима от четирима у нас поддържат тола

Трима от четирима българи или 77% от сънародниците ни считат, че е заслужено тежкотоварните камиони и рейсовете да заплащат по-високи такси от леките коли. Едва 9% пък са на противоположно мнение. Това демонстрират резултатите от социологическо изследване, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

От интервюираните 72% са чули за плануваното въвеждане на тол системата, като 64% считат, че практиката таксите да са на база изминато разстояние от транспортните средства, тегло и екологична категория е добра. Едва 12% пък не считат по този начин. Според повече от половината българи събраните средства от такси би трябвало да отиват за построяването на нови пътища и автомагистрали, и за поддържането на към този момент съществуващите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР