Боинг съобщи, че съкращава персонал и намалява производство на самолети

...
Боинг съобщи, че съкращава персонал и намалява производство на самолети
Коментари Харесай

Боинг съкращава 10% персонал и производство на самолети след загуба от $641 млн.

" Боинг " заяви, че редуцира личен състав и понижава произвеждане на самолети след 641 милиона $ загуби през първото тримесечие на 2020 година, оповестяват Си Ен Ен и Агенция Франс Прес.

" Боинг " желае финансова инжекция от Белия дом

Конгресът ще има последната дума

Компанията разгласи, че ще редуцира 10% от работните места, към 16 000 позиции . Най-засегнати ще са в отдела за произвеждане на пътнически самолети, където към 15% от работните места ще бъдат затворени. От колоса оповестиха също, че фрапантно ще понижат производството на широкофюзелажни пътнически самолети 787 Dreamliner и 777.

Компанията е изгубила 1,7 милиарда $ от главните си интервенции , което е повече упованията на " Уолстрийт ". " Боинг " е обиден от рецесията с 737 Max и от решенията на самолетни компании да се откажат или да отсрочат поръчки на нови самолети поради ковид. Затварянето на фабрики на " Боинг " поради вируса коства на компанията 137 милиона $.

По-рано от европейският авиационен колос Airbus оповестиха , че през първата четвърт на годината чистите загуби са в размер на 481 милиона евро , осведоми Агенция Франс Прес. За същия интервал на предходната година Airbus регистрира 40 милиона евро облага. Приходите паднаха с 15,2% до 10,6 милиарда евро.
 Парцали и принадлежности в резервоарите принудиха “Боинг” да инспектира 737 MAX
Парцали и принадлежности в резервоарите принудиха “Боинг ” да инспектира 737 MAX

Според организацията непознати материали, като фрагменти от принадлежности и парцали, са открити в резервоарите на новите самолети, които към момента не са доставени на клиентите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР