Боинг (Boeing) работи, за да гарантира безопасността на своите самолети

...
Боинг (Boeing) работи, за да гарантира безопасността на своите самолети
Коментари Харесай

Boeing работи по безопасността на самолетите 737 MAX

Боинг ( Boeing ) работи , с цел да подсигурява сигурността на своите самолети 737 МАКС (737 MAX), след двете произшествия на самолети от този модел за по-малко от половин година, при които починаха общо 346 души. Това съобщи основният изпълнителен шеф на американската компания Денис Мюлънбърг, представен от Асошиейтед прес и Ройтерс.

В отворено писмо до самолетните компании, пасажерите и цялата въздухоплавателна общественост Мюлънбърг споделя, че от Боинг скоро ще са подготвени с актуализация на евентуално проблематичен програмен продукт и ще обезпечат образование на водачите за 737 МАКС, с цел да " отговорят на безпокойствата ", появили се след самолетната злополука в Индонезия през октомври и засилили се след тази в Етиопия този месец.
 
Данните от черните кутии на разрушилия се на 10 март " Боинг 737 МАКС 8 " на Етиопските авиолинии (Ethiopian Airlines) демонстрират " очевидни прилики " с злополуката на аероплан от същия модел на индонезийската самолетна компания Лайън еър (Lion Air) на 29 октомври, оповестиха в неделя етиопските управляващи. Има съмнения, че новият програмен продукт за полетен надзор е изиграл роля и при двете нещастия, отбелязва АП.
 
Американски прокурори и министерството на превоза изследват създаването на евентуално проблематичния модел аероплан, оповестиха осведомени източници, представени от Асошиейтед прес и Ройтерс. Проверката ще обхване метода, по който активността на Боинг е била контролирана от Федералното авиационно ръководство.
 
В неделя в. " Сиатъл таймс " писа, че анализът на сигурността на новата система за надзор на полетите на " Боинг 737 МАКС 8 " е имал няколко основни пропуща. Според американското издание Федералното авиационно ръководство не е направило никакви подробни изследвания на този модел самолети и е издало нужните разрешителни, с цел да може те да летят, по общоприета процедура.-->
 
Канадските управляващи ще създадат инспекция по какъв начин са утвърдили лицензирането на Боинг 737 МАКС от Съединените щати през 2017 година, заяви канадският министър на превоза Марк Гарно, представен от Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР