Боил Банов, сн. БГНЕС Министърът на културата Боил Банов участва

...
Боил Банов, сн. БГНЕС Министърът на културата Боил Банов участва
Коментари Харесай

Банов готов да работи с движението за реформи в културата, но не приема критиките му


Боил Банов, сн. БГНЕС

Министърът на културата Боил Банов взе участие в първата среща на Движение " Реформи в културата " в Пловдив, оповестиха от пресцентъра на министерството.

Той е изразил подготвеност ведомството да работи в партньорство с организацията.

Министър Банов не се е съгласил с огромна част от рецензиите на културолога проф. Александър Кьосев.

" Нямам самочувствие на човек, който няма визия, уповавам се на тези срещи да го потвърждавам. В рамките на 10 дни потеглят към библиотеките 1 млн. лева за закупуване на книги. Не споделям че е доста, само че това не е правено от много години ", уточни министърът във връзка с изказванията на проф. Кьосев, че културни политики " просто няма ", няма визия за развиване на културата, както и че има законодателен безпорядък в сферата.

Министърът е припомнил, че има нарастване с 0.5 млн. лева на средствата, които Националният фонд " Култура " ще разпредели тази година за планове. " В министерството има 6 млн. лева за планове, от които в предходни мандати са преразпределяни средства за други цели.

Откакто съм министър, няма един лев от парите за планове, които да се пренасочат другаде ", показал министърът.

В отговор на въпрос на представител на Центъра за просвета и спор " Червената къща " Андрей Николов " министър Банов е изтъкнал, че цени работата, която се прави там и няма да разреши прекъсването ѝ.

Министърът е уверил, че ще спомага за основаването на повече такива центрове.

Той е допълнил, че ще продължи да работи " Националният център за книгата " в НДК, както и Дворецът като културен център.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР