Боговете не пишат е книга, изградена от божествено слово, където

...
Боговете не пишат е книга, изградена от божествено слово, където
Коментари Харесай

Боговете не пишат

" Боговете не пишат " е книга, построена от божествено слово, където думите са не запомнили да умрат. Това е стилът на Величка Настрадинова. С трагична изящност тя сервира една симфония от девет смайващи истории за силата и слабостта на любовта, за злото и положителното, за смисъла или безсмислието на отмъщението, за силата на душата и силата на духа. За залеза на боговете и слънцестоенето на простосмъртните.
Това са тъжни, радостни, жестоки разкази за географията и историята на човешките пристрастености. Истории, споени от една наша модерна действителност, поднесена като самобитен антракт сред дейностите на огромната пиеса. Като междувремие на огромните смисли.
И всичко това е разказано толкоз увлекателно, че излиза наяве за какво боговете не могат да пишат.
Красимир Димовски
Величка Настрадинова е родена през 1936 година в Пловдив. Завършва държавната консерватория в София със компетентност „ Виолончело “. Дълги години е учител по камерна музика в Пловдивското приблизително музикално учебно заведение и артист-оркестрант в Пловдивската филхармония.
Величка Настрадинова е създател на над 20 книги, измежду които са издадените от „ Хермес “ - „ Градът на жеравите “, „ Кой крепи света “, „ 25 приказки и половина “ и „ 33 приказки и половина “.
За творчеството си е печелила доста оценки, измежду които е " Гравитон " - първата българска премия за фантастика. Носител е и на премията на Съюз на българските писатели за най-хубава детска книга за 2010 година за „ 33 приказки и половина “ и премия „ Пловдив “ за сборника с разкази „ Градът на жеравите “ през 2012 година
През 2016 година ѝ е присъдена Националната премия за детска литература „ Константин Константинов “ за изцяло творчество.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР