Богословските трактати на Исак Нютон и трудовете му по алхимия

...
Богословските трактати на Исак Нютон и трудовете му по алхимия
Коментари Харесай

Пророчество на Нютон сочи края на света

Богословските трактати на Исак Нютон и трудовете му по алхимия остават недостъпни за необятната аудитория до 1936 година, когато са продадени в Sotheby`s.

Но същинската сензация избухва през 2003 година, когато тази страна на гения Нютон е разкрита в документален филм на BBC. Това е годината, в която стартира войната в Ирак, а той се намира на територията, където в миналото е бил Древен Вавилон, т.е. на библейско място. Освен това има огнище на близкоизточната тресчица SARS (най-близкият родственик на covid) и доста вярващи го възприемат като наказване от небето. Следователно заключенията, които великият физик прави след обстоен разбор на християнски текстове, провокират изключително комплициране.

Тези разбори са разтълкувани от Стивън Снобелен, чиято тирада е показана в документалния филм. Той е професор по история на науката и технологиите от Университета на Кралския лицей в Халифакс (Канада) и цялостен живот учи религиозните възгледи на Нютон. До през днешния ден никой по-добре от Снобелен не е обяснил същността на удивителното предсказване на Нютон и на какво се основава то.

Изчисляването

Доказателство за съществуването на това предсказване е ръкопис, оживял по знамение. Исак Нютон е прочут със склонността си да записва своите калкулации и мисли на обособени листове, които се губят непрекъснато. Този лист съдържа седем точки, седем стъпки от неговите логичен разсъждения. Само човек, който добре познава цялото Евангелие, може да ги разбере. Както изяснява професор Снобелен, преди всичко, изчисленията на Нютон се основават на казаното в Книгата на оракул Даниил и в Откровението на Йоан Богослов.

Книгата на Даниил

Нютон е уверен, че Книгата на Даниил съдържа информация, получена вследствие на божествено признание преди появяването на писмеността. Нютон счита, че е съдбоносен да разшифрова тези антични ръкописи и има вяра, че Бог невидимо участва във Вселената. Все отново, макар обстоятелството, че Нютон смята Библията за Божие Слово, това не му пречи да я учи с рационални способи. В книгата си „ Записки по книгата на Даниил и Апокалипсиса на св. Йоан “, ученият счита естествените феномени, като знаци на исторически събития, небесните тела – като инструкции за земните владетели, а в историческите знаци и библейските алегории вижда пророчества за бъдещи събития в Средновековието и бъдещето.

В седма глава от Книгата на Даниил се споделя, че ще има царство, „ което ще погълне цялата земя, ще я стъпче и смаже “ и че тези срамни времена ще продължат през идващия интервал – „ време, времена и половин време. " Според Нютон, както и по мнението на доста други теолози, това би трябвало да се преведе по следния метод: в границите на една година, две години и още шест месеца. Ако вземем за основа 365 дни, ще получим цифрата 1277. Но може би тогава хронологията е била малко по-различна. По-важното е, че теолозите имат вяра, че " дни " в Библията в действителност значи години, тъй че имаме 1277 години осквернение.

Откровението на Йоан Богослов

По-нататък. В глава 11 от Откровението на Йоан Богослов е написано, че езичниците ще тъпчат светия град в продължение на 42 месеца, а двама " очевидци " ще пророкуват 1260 дни (т.е. години). И като разделим 1260 на 30, получаваме 42.

В последна сметка Исак Нютон се стопира на цифрата 1260. Според заключенията му, Библията предсказва, че толкоз години ще продължи богохулната власт. Но би трябвало да се разбере от кой миг стартира да се брои този интервал. И проучването на историята довежда физика до времето на образуването на Свещената Римска империя. Това е една от най-важните религиозни и политически институции в Западна Европа - в действителност християнска империя, в която църквата управлява страната, т.е. тя се демонстрира като световна власт. Това е осквернение, счита Нютон.

А началото на богохулството, от негова позиция, е моментът, в който папа Лъв III (срещу който тогава се бунтува римското благородство) поставя корона на главата на водача на западния свят Карл Велики, правейки го „ августейши император “. Така те си обезпечават поддръжката един на различен. Годината е 800 от Рождество Христово. Според Исак Нютон от този момент християнството е отпред (и съгласно неговите калкулации продължава да бъде) една отстъпническа, корумпирана черква. И тогава към този момент не е нужно да сте популярен академик, с цел да добавите 1260 към 800.

Катастрофата

Тук е належащо да се обясни по какъв начин Нютон схваща " края на света ": това не значи, че през 2060 година всички ще умрем. По-скоро това ще бъде краят за доста неща: ще се случи злополука, само че за тези, които я преживеят (явно дребен брой), ще пристигна разцвет, написа Труд. Неправедната власт ще падне. И най-важното, войните ще спрат, хората към този момент няма да бъдат обучавани да се бият.

Не може да не се замислим, че Нютон при започване на 18 век, въз основа на древен текстове, твърди, че малко преди този момент епохално събитие евреите ще се върнат в Израел. В същото време откривателят на закона за земното притегляне въобще не претендира, че е оракул, той пресмята всичко въз основата на древен трудове и математически разбори.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР