Богатството на най-заможните бизнесмени в Русия е намаляло с 93,6

...
Богатството на най-заможните бизнесмени в Русия е намаляло с 93,6
Коментари Харесай

Руските олигарси са обеднели с $93,6 млрд. през 2022 г.

Богатството на най-заможните предприемачи в Русия е намаляло с 93,6 милиарда $ от началото на 2022 година Списъкът на най-обеднелите съветски милиардери оглави създателят на групата " Ренова " Виктор Векселберг, чието положение към 1 септември 2022 година е намаляло с 11,2 милиарда $ и в този момент възлиза на 7,24 милиарда $, оповестява Bloomberg.

Според показателя на милиардерите (Bloomberg Billionaires Index) от началото на годината ръководителят на борда на шефовете на " Северстал “ Алексей Мордашов е изгубил 9,78 милиарда $ като положението му се е свило до 19,1 милиарда $. Акционерът на производителя на природен газ " Новатек “ Генадий Тимченко е изгубил 9,66 милиарда $, поради което положението му възлиза на 12,8 милиарда Председателят на борда на шефовете на НЛМК Владимир Лисин е обеднял с 9,12 милиарда $, съобщи " Фокус ".

Акционерът на минно-металургичния холдинг Evraz Роман Абрамович е изгубил 8,26 милиарда $. В същото време някогашният член на борда на шефовете на " Фосагро “ Андрей Гуриев усили положението си с 1,58 милиарда $, цитира BG ON AIR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР