Богатият американски бизнесмен Габриел Шулце, който живее за постоянно в

...
Богатият американски бизнесмен Габриел Шулце, който живее за постоянно в
Коментари Харесай

"Ню Йорк таймс" разкри кой е човекът, помогнал за установяване на диалог между САЩ Северна Корея

Богатият американски предприемач Габриел Шулце, който живее за непрекъснато в Сингапур, е този, който е оказал помощ на представителите на Северна Корея да открият неофициални контакти със Съединените щати. Тайният канал за връзка с Белия дом е бил проведен посредством Джаред Кушнер - шурей и консултант на американския президент Доналд Тръмп.

Според данните на американския " Ню Йорк Таймс ", севернокорейците се свързват с Шулце и насочат молба към него. Бизнесменът показал предлагането на Кушнер в персонална среща, а той от своя страна уведомил тогавашния шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео. Той се заел с по-нататъшните договаряния.

Белият дом, Централно разузнавателно управление на САЩ и самият Габриел Шулце са отказали да разясняват, само че съгласно информацията на " Ню Йорк Таймс ", през последната година повече от 10 души се свързват с Държавния департамент на Съединени американски щати, като декларират, че са подготвени да оказват помощ за определяне на контакти със Северна Корея. Повечето от тези изказвания не са доказани.

Бившият помощник от администрация на Съединени американски щати Майкъл Грийн, занимаващи се с въпросите по отношение на Северна Корея при Джордж Буш-младши удостовери, че Пхенян постоянно е прибягвал до помощта на медиатори, за основаване на връзки със Съединени американски щати. Журналистите допускат, че в Белия дом е имало различия за това кой би трябвало да води контактите с КНДР - Централно разузнавателно управление на САЩ или Държавният департамент.

Припомняме, че на 12 юни на остров Сентоса в Сингапур мина срещата на върха на американския президент Доналд Тръмп и водача на КНДР Ким Чен-ун. В окончателния документ, подписан на събитието, се показва, че Съединените щати и КНДР имат за цел да открият нови връзки, които ще допринесат за мира и благоденствието на Корейския полуостров и света.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР