Богата музикална програма са подготвили организаторите на Деветия Национален фестивал

...
Богата музикална програма са подготвили организаторите на Деветия Национален фестивал
Коментари Харесай

Фолклорен ансамбъл „Развитие” повежда пъстрото хоро на Националния фестивал „Семе българско” в Севлиево

Богата музикална стратегия са подготвили уредниците на Деветия Национален фестивал „ Семе българско ” – Община Севлиево и фондация „ ОТ БГ ”. И тази година сцената в парк „ Казармите ” обичайно ще бъде мястото с най-голям прочувствен заряд, тъй като в продължение на два дни – 29 и 30 април, на нея ще излязат десетки реализатори – дребни и огромни, самодейци и експерти, гении с блестящо бъдеще и имена с ослепително настояще.

Още в първия ден – 29 април, малко след 11.00 ч., незабавно след формалното разкриване на фестивала, кръшно хоро ще извият танцьорите от ФА „ Развитие ”-Севлиево. Те ще свият пъстра китка от национални ритми, ще извисят медени гласове и ще ни потопят в магията на българската фолклорна музика. След тях, през първата половина на първия фестивален ден на сцената ще се изявяват танцови сформира и певчески групи – представители на читалищата в община Севлиево.

Следобед – в 16.00 ч., музикалната стратегия ще продължи с осъществяване на гениите от " Upstreem Voices ", час по-късно на сцената ще се изяви трио „ Звън “.

Участието на неповторимите музиканти от етноформация „ Ветрове ” е с начало 17.30 ч., а след тях гостите на фестивала ще се насладят на виртуозните осъществявания на един от най-старите оркестри за българска национална музика - оркестър „ Канарите ”.

В неделя, още в 10.00 ч., на сцената ще излязат музикантите от оркестър „ Севлиево ”, а след тях ще заиграят танцьорите от ФТА „ Сивек, Габрово.

В 11.30 ч. празничната стратегия ще продължи с прелестните осъществявания на дечицата от града-домакин – музикални, певчески и танцови сформира и групи от локалните детски градини и учебни заведения.

В 12.30 ч. сцената ще одобри гостите от професионален фолклорен отбор „ Мизия ”, гр. Търговище. Те ще претворят театрално най-характерното и най-яркото от музикалното и танцово изкуство от всички райони на България.

По-късно в неделния следобяд – в 15.00 ч., на сцената ще се изявят танцьорите от ФТФ „ Боженци, гр. Габрово, а в 16.00 ч. посетителите ще имат удоволствието да чуят сладкогласната Ана-Мария.

Ще има музика и въодушевление, ще пеем песни и ще сплитаме ръце, до момента в който танцуваме хора от другите етнографски области на България. През двата фестивални дни на сцената ще бъде шумно, пъстро и неповторимо, тъкмо каквито са българските музикални фолклорни обичаи.

Заповядайте на 29 и 30 април в Севлиево, където всичко – от корените до върха, ще е все българско!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР