БОЕЦ, заедно с Демократична България, инициатива Правосъдие за всеки и

...
БОЕЦ, заедно с Демократична България, инициатива Правосъдие за всеки и
Коментари Харесай

Анна Бекчиева, БОЕЦ: Гешев няма да се огъне, има роля

БОЕЦ, дружно с Демократична България, самодейност " Правосъдие за всеки " и други цивилен организации, започнахме ефикасна обсада на Съдебната палата, която включва цивилен постове в петте входа и митингът продължава. За страдание, разбрахме, че господин Гешев е решил тъкмо тези дни да не участва в Съдебната палата. Това заяви в студиото на ФАКТИ Анна Бекчиева, представител на Гражданско съдружие БОЕЦ.

" Той е тръгнал на обиколка, само че това няма да ни откаже, има други събития. Посещението на Лаура Кьовеши е едно от тях. Очакваме тя да има среща с гл. прокурор. Посещението ѝ, както и глобите по " Магнитски " ясно демонстрират, че гражданските начинания са били разпознати, към този момент имаме явен знак от Европейска комисия и Съединени американски щати, че нещата, които се случват в България би трябвало да бъдат изменени.

Това, че няма многолюдие не ни тормози, митингът приема нови форми. Започнахме и подписка, и петиция. Целта на БОЕЦ е да се провокира предварително преустановяване на мандата на Иван Гешев. Той няма да се огъне, има роля, която би трябвало да бъде изпълнена. Неговото унищожаване би отворило път за разобличаване и следствие на голям брой извънредно тежки злоупотреби. Той няма да се откаже, само че това, което ние желаеме, само че ние желаеме да стартира такава процедура, тя може да стартира от прокурорската гилдия или от Висш съдебен съвет ", сподели Бекчиева.

Целия диалог гледайте във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР