БОЕЦ върна Цветан Цветанов на прокурратурата. Внесена е жалба до

...
БОЕЦ върна Цветан Цветанов на прокурратурата. Внесена е жалба до
Коментари Харесай

”БОЕЦ” връща Цветанов на прокуратурата

”БОЕЦ ” върна Цветан Цветанов на прокурратурата. Внесена е тъжба до Апелативната профилирана прокуратура против постановлението за отвод на СП да образува наказателно произвеждане против Цветанов поради абсурда АпартаментГейт.
" В постановлението за отвод на прокурор В. Маджарова не се съдържат съответни причини, претекстове и обстоятелства оборващи изразените от нас подозрения за осъществени

закононарушения от Цветан Генчев Цветанов ", се показва в претекстовете на жалбата.

Ето и целият документ:

Срещу

Постановление на прокурор В. Маджарова за отвод да се образува досъдебно (наказателно) произвеждане по пр.пр. №2472/2019г. по разказа на СП

БОЕЦ апелираме в законоустановеният период отхвърли на прокурор Валентина Маджарова, като голословен и пожелаваме от Апелативна профилирана прокуратура да разпореди на СП образуването на наказателно произвеждане в хода на което да се съберат всички обстоятелства, условия и разпитат съответните лица имащи отношение и информация към описаните от нас събития за определяне на обективната истина по дейностите и подписаните от Цветан Цветанов имотни покупко-продажби, произхода на средствата за тях и нанесените вреди на Общината и страната от невнесени такси и налози, както и да бъдат тествани данните за осъществени други закононарушения – корупция, корист с власт, търговия с въздействие, подписване на симулативни покупко-продажби на нереални цени, укриване на приходи и тн.

Мотивите и причините ни за актуалната тъжба са следните:

В постановлението за отвод на прокурор В. Маджарова не се съдържат съответни причини, претекстове и обстоятелства оборващи изразените от нас подозрения за осъществени закононарушения от Цветан Генчев Цветанов. В сигнала на БОЕЦ по който е формирана преписката е посочено:

„ БОЕЦ считаме, че в изявленията на СВОБОДНА ЕВРОПА и Биволъ, както и в цитираните експертни разбори и мнения на „ Антикорупционен фонд” се съдържа задоволителна информация за обосновани подозрения за осъществени закононарушения от общ темперамент, като укриване на налози, корупция, нелегално замогване и облагодетелстване, корист с власт, данъчни измами и закононарушения, финансови закононарушения, спор на ползи и тн. осъществени от Цветан Генчев Цветанов и компания „ Артекс Инженеринг 2000-5 “, продала на господин Цветанов новият апартамент.

БОЕЦ сезираме и пожелаваме от Прокуратурата да образува наказателно произвеждане, в хода на което да се изяснят всички показани данни, да бъдат разследвана информацията за осъществените закононарушения съдържаща се в сигнала, както и произхода на средствата, с които Цветан Генчев Цветанов е придобил новият си апартамент, по този начин също и кой е закупил двата му остарели жилището и произхода на средствата за тази договорка. Както и да бъде открита действителната цена на тези парцели и размера на укрития налог при подписаните покупко-продажби. И да бъде потърсена наказателна отговорност при определяне на данни за осъществени закононарушения.”

Прокурор Маджарова не е направила нито едно деяние в посока следствие всъщност на показаните в сигнала данни за закононарушения. Не е открита действителната цена на закупеният нов апартамент на Цветанов, за което има данни, че е занижена в пъти, не е осъществена експертна оценка, нито са приложени мнения от специалисти и движимости лица, които да открият тази цена. Същото не е осъществено и във връзка с цената на старите две жилища на Цветанов, които са сменени при договорката. Именно след такава експертиза и инспекция би станало ясно, че цената на сменените от Цветанов две жилища е надалеч по-ниска от цената на новото жилище на база действителна цена на квадратен метър, което би потвърдило симулативният темперамент на договорката, укритите и неплатени налози и такси, както и вероятно нерегламентирано заплащане на разликата в цената е цел укриване на приходи и налози. БОЕЦ показваме подозрение, че разликата в цената би могла да е и част от корупционна скица, като Цветанов получава този „ подарък” против прокарването на законодателна корекция, в качеството му на народен представител и ръководител на групата в Парламента на ръководещата партия ГЕРБ, която обслужва ползите на продавачите. Тази законодателна корекция стана известна в общественото пространство, като поправката „ Златен век”, по името на постройка строящата се от продавачите и която корекция им дава право да надстроят постройката с десетки етажи.

Прокурор Маджарова, нарушавайки законовият ред, НЕ е образувала наказателно производства против Цветан Генчев Цветанов, макар експлицитното условие на БОЕЦ в подаденият сигнал и макар законовите условия за това – законен сигнал и задоволително съдържащи се в него данни, както планува материалният закон. Наказателното произвеждане е единствената законова форма на инспекция и следствие планувана в Наказателно-процесуален кодекс, в хода на която могат да бъдат осъществени пълноценно нужните процесуални дейности за събиране, следствие и проучване по надлежният ред на всички обстоятелства и условия касаещи съответният проблем за определяне на обективната истина, а вместо това в прорез с Наказателно-процесуален кодекс и законната прокурорска процедура, прокурор Маджарова е направила „ предварителна проверка” която няма никаква правна и юридическа стойност и лишава от легитимност дейностите на прокуратурата. Считаме, че това е осъществено точно за разстройване на действително наказателно гонене против лицето Цветан Генчев Цветанов, което е закононарушение против правораздаването, за което настрана ще сезираме ВКП, Висш съдебен съвет и ИВСС.

В своето разпореждане прокурор Маджарова само цитира обществено известни обстоятелства и изявления на Цветанов, а знаем, че тя не е, или най-малко не би трябвало да е негов представител, като не показва никакви действителни претекстове за своят отвод. При осъществената от прокурор Маджарова фиктивна „ предварителна проверка” се установяват и следните пропуски и пороци, които компрометират напълно дейностите на прокуратурата и нейното разпореждане за отвод за формиране на досъдебно произвеждане (обръщаме внимание на прокуратурата, че верният термин е наказателно производство):

1) Установяването на относимите по случая обстоятелства се е лимитирало до незадълбочено изложение на общоизвестни условия по самите покупко-продажби – местоположение на парцелите, оповестени цени, дати. В описанието на обстоятелствата в прокурорския акт обаче не се съдържа никакво проучване навръх събитията, будещи най-голямо подозрение за допустимо осъществяване на незаконни действия – забележителното отклоняване на оповестената цена на добития от господин Цветанов парцел от действителните цени на недвижими парцели в региона по същото време и активността на господин Цветанов като депутат, вероятно засягаща сдружението – продавач. Посочено е също, че са осъществени данъчни проверки на господин Цветанов и брачната половинка му като физически лица, и на сдружението „ Артекс инженеринг “, само че отсъства пресъздаване или разбор на каквито и да е обстоятелства, открити в резултат на тези проверки.

2) Правни заключения в постановлението на процедура отсъстват. Съдържат се само мнения, че съгласно прокурора не били събрани данни за осъществени разнообразни представени закононарушения от общ темперамент, които не могат да заместят правните заключения за какво точно се смята, че избрани обстоятелства водят или не водят до дадени изводи.

3) Посочено е също, че предметът на инспекцията бил еднакъв с този на друга инспекция, още веднъж приключила с разпореждане за отвод от формиране на досъдебно произвеждане, само че още от ноември 2019 година Едно от основанията за сегашния отвод от формиране на наказателно произвеждане е точно събитието, че по друга кореспонденция с еднакъв предмет към този момент е било отказано образуването на такова. Предвид огромния обществен интерес и многократните запитвания към Прокуратурата на Република България за резултата от другите инспекции по „ Апартаментгейт “, изцяло неразбираемо остава за какво този резултат в продължение на половин година не е бил обществено оповестен, изключително като се има поради практиката на институцията да показва пред обществеността голям брой доказателства от даже настоящи следствия. Остава и неизбежният извод, че единствената причина обществото да научи нещо по този проблем в този момент е, че от съдружие „ Боец “ е бил подаден експлицитен сигнал и при отвод от формиране на досъдебно произвеждане по него, прокуратурата е задължена от Наказателно-процесуалния кодекс да уведоми подателя на сигнала. В противоположен случай, макар огромния публичен интерес, явно никаква информация не би била получена от никого, какъвто е казусът и с останалите проблеми по „ Апартаментгейт “.

4) Сроковете за осъществяване на инспекции по реда на Закона за правосъдната власт за събиране на задоволително данни за формиране на наказателни производства фактически са инструктивни, само че в сегашния случай не може да не се спомене, че са неведнъж надвишени.

Уведомяваме АСП, че на 31.03.2019г. в Биволъ бяха оповестени документи (35 страници) изпратени до БОЕЦ и оценени и валидирани от екипа на уеб страницата за проверяваща публицистика.

Прилагаме линк към обявата на Биволъ съдържащата посочените документи:

https://bivol.bg/tsvetanov-konpi-1.html?fbclid=IwAR2KELCrvqzYHvusNruT0QAg4VLSmKcXiCpXxe7v6BFi0Oi5Kq-GkBtsZR8

От документите се открива следното:

Проверка на КОНПИ против Цветан Цветанов завършила през 2015 година е открила противоречие в имуществото му от 119 000 лева, само че е била прекъсната, тъй като сумата не надвишава прага за конфискация от 250 000 лева От подробния отчет по кореспонденция УВ-2492/2013 година излиза наяве, че КОНПИ е нарушила жестоко закона и е приложила разнообразни счетоводни еквилибристики, с цел да сведе несъответствието единствено до 130 000 лева Реалната сума на имуществото, за която Цветанов и фамилията му не могат да потвърдят приходи е над 500 000 лева пресметна Биволъ въз основата на данните в отчета и открити източници на информация. В отчета има и данни от инспекция на Национална агенция за приходите, установила укриване на налози в изключително огромни размери, за което обаче Цветанов не е упрекнат.

По този случай на 01.04.2020г. БОЕЦ сезирахме прокуратурата и КПКОНПИ, само че досега нямаме отговор и информация за дейностите им. СЧИТАМЕ, че проблема е съотносим по актуалната тъжба във връзка сигнала на БОЕЦ и отхвърли на прокурор Маджарова да образува наказателно произвеждане, тъй като демонстрира и илюстрира сходни дейности на институциите имащи за цел да прикрият осъществени от Цветан Генчев Цветанов идентични закононарушения – укриване на приходи, данъчни, имотни и други финансови закононарушения.

БОЕЦ пожелаваме от Апелативна профилирана прокуратура да анулира постановлението за отвод на прокурор Маджарова по пр.пр. №2472/2019г. по разказа на СП и да разпореди неотложно формиране на наказателно произвеждане против Цветан Генчев Цветанов по сигнала на БОЕЦ за съдържащите се в него данни за осъществени закононарушения, като в хора на наказателното произвеждане бъдат осъществени нужните процесуални дейности за събиране на всички обстоятелства и условия за определяне на обективната истина. Предвид извънредно високият публичен интерес по случая, БОЕЦ пожелаваме да бъдем уведомявани за всички дейности на прокуратурата и резултатите от тях

БОЕЦ заявяваме своята подготвеност да предоставим и спомагателна информация след формиране на наказателното произвеждане.

ВАЖНО! БОЕЦ върна Цветанов на прокуратурата! (документи) БОЕЦ внесе Жалба до Апелативана профилирана прокуратура...
Posted by БОЕЦ - България Обединена с Една Цел on Friday, May 29, 2020
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР