Бодлиевата библиотека е главната изследователска библиотека на Оксфордския университет. Тя

...
Бодлиевата библиотека е главната изследователска библиотека на Оксфордския университет. Тя
Коментари Харесай

Открита е Бодлиевата библиотека на Оксфордския университет

Бодлиевата библиотека е основната изследователска библиотека на Оксфордския университет. Тя е една от най-старите библиотеки в Европа и втората по величина в Англия след Британската библиотека, с над 11 милиона продукта. Известна е на учените от Оксфорд като Бодли или Бод. Съгласно Закона за библиотеките със законния депозит, тя е една от шестте библиотеки със легален депозит за произведения, оповестени в Обединеното кралство, а по ирландските закони има право за поръчка на образец от всяка книга, оповестена в Република Ирландия. Бодлиевата библиотека оперира основно като справочен запас и по принцип документите не могат да бъдат изнасяни от читалните.
Всички оксфордски колежи имат лични библиотеки, които в редица случаи са основани доста преди основаването на Бодлиевата библиотека. В исторически проект, колежанските библиотеки биват изцяло самостоятелни от Бодлиевата. В последно време обаче, те се сплотяват за избрани цели в някогашните Библиотечни служби на Оксфордския университет, известни през днешния ден като Бодлиевите библиотеки, от които Бодлиевата е единствено членка.
 В България е намерено 6 Велико национално заседание В България е намерено 6 Велико национално заседание
Шестото велико национално заседание (VI ВНС) е българско велико национално заседание, което заседава от 7 ноември 1946 година до 21 октомври 1949 година..
Наречена е на Томас Бодли, който през 1602 година възвръща занемарената библиотека на университета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР