Bодачката в основната схема Магда Линет (Полша) се класира за финала

...
Bодачката в основната схема Магда Линет (Полша) се класира за финала
Коментари Харесай

Ясен е женският финал на турнира в Гуанджоу

Bодачката в главната скица Магда Линет (Полша) се класира за финала на шампионата по тенис в Гуанджоу от веригата WTA 250, който е с награден фонд 259 хиляди $. Линет се наложи над Юлия Путинцева от Казахстан с 6:2, 6:3.

31-годишната полякиня, която по-рано през годината доближи до полуфинал на Откритото състезание на Австралия, в нито един миг не изпита проблеми против младата казахстанка. Тя направи два пробива в първия сет, а по-късно осъществя още един рано във втория и си подсигурява присъединяване в мача за купата.

Нейна съперничка на финала ще бъде китайката Ван Сиюй, която се оправи с белгийката Греет Минен с 6:3, 6:4. Ван ще се опита да завоюва първа купа от Тайланд през 2020-а и трета общо в кариерата си. Белгийката пък към момента няма купа, а преди тъкмо една година игра край на Трансилвания Оупън в Румъния. В първия сет и двете бяха неубедителни и китайката би трябвало да благодари на шанса си, че поведе. Във втората част тя много по-уверена поведе с 4:1, и въпреки белгийката да върна един пробив, нищо повече не се случи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg