БНТСъветът на Европейския съюз прие нов юридически механизъм, който позволява

...
БНТСъветът на Европейския съюз прие нов юридически механизъм, който позволява
Коментари Харесай

ЕС с нови мерки срещу кибератаките

БНТ

Съветът на Европейския съюз одобри нов юридически механизъм, който разрешава да бъдат налагани наказания против причинителите на хакерски атаки и техните съучастници. В спектъра на новата правна рамка ще спадат удари против институциите на Евросъююза, държави-членки, както и интернационалните организации.

Според новата разпоредба физически и юридически лица, които са направили хакерски атаки против Европейския съюз, държавите-членки или интернационалните организации, ще влязат в така наречен " черни описи ".

Санкциите, които грозят хакерите са възбрана за пътешестване до държава-членка на Европейския съюз и запор на имущество и банкови сметки. Наказания са ориентирани и към лица, които дават финансова, техническа или материална помощ по отношение на кибернападения.

По този метод Брюксел за първи път има опцията да санкционира хакери и съучастниците им, даже и тяхното местонахождение да не е на територията на Стария континент.

Предложението за промяната пристигна от държавните управления на Холандия и Англия. През октомври предходната година тяхно взаимно следствие откри голям брой кибернападения против Организацията за възбрана химическите оръжия в Хага. Според Холандия, хакерските офанзиви са били осъществени от Главното разследващо ръководство на Русия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР