БНТПовечето българи одобряват международната политика на ЕС. Според данни на

...
БНТПовечето българи одобряват международната политика на ЕС. Според данни на
Коментари Харесай

Къде сме ние: 60% от българите одобряват международната политика на ЕС

БНТ

Повечето българи утвърждават интернационалната политика на Европейски Съюз. Според данни на " Галъп интернешънъл ", в световен мащаб, по-малко от половината население счита, че Общността има стабилизиращата мощ в света.

Повечето българи утвърждават интернационалната политика на Европейския съюз. Това демонстрират данни на международната асоциация " Галъп интернешънъл ". В световен мащаб, по-малко от половината население счита, че Общността има стабилизиращата мощ в света.

Каква е ролята на Европейския съюз на интернационалната сцена? Въпрос, който става все по-актуален с наближаването на евроизборите. У нас отношението към него е по-скоро позитивно. 60% от българите считат, че Европейски Съюз по-скоро стабилизира света посредством политиката, която води. 16% са на противоположната позиция.

В световен мащаб, 45% от хората дават добра оценка на Общността, до момента в който 31 на 100 считат, че ролята й в света е дестабилизираща. В Русия, Съединени американски щати и Китай обаче настроенията са спорни. Там делът на хората, които правят оценка позитивно ролята на Европейски Съюз в международните каузи, е под една трета.

Най-позитивно настроени към него са самите европейци и най-много тези страни, които още не са членки. Първи по утвърждение на Балканите са жителите на Косово, където цели 75 на 100 от хората дават позитивна оценка. Следват ги Румъния, Албания и Северна Македония.

Очаквано, най-негативно настроени в нашия район са в Турция - единствено 21% обобрение на фона на 47 на 100 отрицателни оценки. Почти половината сърби също не са са удовлетворени от политиката на Европейски Съюз. В Босна и Херцеговина делът им доближава 54%. В районен проект най-осезаемо отрицателни към Европейски Съюз са настроенията в Русия и Западна Азия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР