БНТИгрален филм за големия щангист Наим Сюлейманоглу, който се състезава

...
БНТИгрален филм за големия щангист Наим Сюлейманоглу, който се състезава
Коментари Харесай

Игрален филм за щангиста Наим Сюлейманоглу тръгва по кината в Турция

БНТ

Игрален филм за огромния щангист Наим Сюлейманоглу, който се състезава за България и Турция, потегля довечера по кината в Турция. Пътят към триумфа, международните върхове и сложните моменти в живота на спортиста са част от историята със заглавието " Джобният Херкулес: Наим Сюлейманоглу ". Акцент във кино лентата е Възродителният развой в България. 21-годишният Хаят Ван Ек влиза в ролята на първенеца. С него разговоря Айше Сали.

Желание за победа, пред което границите стопират да съществуват, а триумфът трансформира Наим Сюлейманоглу в образец за хиляди - 3-кратен олимпийски първенец, със 7 международни трофеи и 46 усъвършенствани върха. Филмът за огромния състезател обаче демонстрира, че по-голямото достижение е опцията да бъде себе си.
Хаят Ван Ек, артист: Имал е огромно сърце. Бил е изпълнен с ентусиазъм. Според мен едно от най-трудните неща в живота му е откъсването от фамилията поради фантазиите. Докато снимахме сцената, когато споделя за претърпяното в България от трибуната на Организация на обединените нации, почувствах, че Наим Сюлейманоглу е воин. Случилото се в България е истина - асимилацията, затварянето на джамии, възбраната да се приказва на турски език, промяната на имената. Всичко това е претърпяно!
Айше Сали: Какво е да си първенец?
Хаят Ван Ек, артист: Ако погледнем към Олимпиадите, резултатът е това, което те прави първенец. Печели този, който подвига най-тежките щанги. Но с цел да бъдеш първенец в сърцата на хората, би трябвало да умееш да ги разбираш, да можеш да направиш нещо за тях.
Галапрожекцията на " Джобният Херкулес " събира 1500 души в кино салона. Сред тях е близкият другар на спортиста и европейски първенец по битка - Ефраим Камберов.
Ефраим Камберов, състезател: Филмът съгласно мен ще бъде образец за младите, които потеглят по огромния път. Защото спортът е доста сложен. Аз гледах. 2 часа беше. Няма никакви пресилени работи. Каквото е прекарал огромният състезател, всичко е изпипано, както би трябвало.
Едно само място остава празно на премиерата - това на огромния първенец, където пред името му е оставен букет. В жеста се крие вярата, че може би Наим Сюлейманоглу също е измежду феновете. А почетното място на спортиста е в сърцата на хората.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР