БНТБивш американски анализатор по въпроси за глобалното затопляне обяви в

...
БНТБивш американски анализатор по въпроси за глобалното затопляне обяви в
Коментари Харесай

Белият дом се е опитал да изтрие важна информация за климатичните промени

БНТ

Бивш американски анализатор по въпроси за световното стопляне разгласи в изявление пред телевизия СиБиЕс, че Белият дом е изтрил половината информация от негов отчет, който показва следствията за човечеството от климатичните промени. Малко по-късно кабинетът на Доналд Тръмп е блокирал редактираната версия от разглеждане в Конгреса.

В първото си изявление от подадената през юли оставка доктор Шуновер съобщи пред телевизия СиБиЕс, че опасността от климатичните промени е съзнателно заглушавана от политиците. На въпрос за какво отчетът му по този начин и не е стигнал до Конгреса, той отговори:
Род Шуновер - академик: Причината, която ми беше дадена е, че моята позиция по тематиката е в прорез с позицията на администрацията.
Според кабинета на президента Тръмп няма доказателства, които да поддържат тезата, че смяната на климата е в резултат на човешки принос. Въпреки позицията на изпълнителната власт на Съединените щати по този проблем, отчетът показва тъкмо противоположното - в 10 страници, половината от които са били изтрити.
Род Шуновер - академик: Имаше молба да изтрия 5 страници от отчета. Казаха ми да не се концентрирам върху науката към световното стопляне.
В изтритите страници ученият предизвестява за следствията от климатичната рецесия като суша, наводнения, болести, липса на храна и миграция. Представител на президентската администрация назова този разбор " наука-боклук ".

След напускането на доктор Шуновер, доста други учени споделиха, че им е била оказана цензура. Телевизията СиБиЕс изиска коментар от Белия дом и от Държавния департамент, само че до момента подобен не е даден.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР