БНТ-Русе помогна на 64-годишна жена с онкологично заболяване да си

...
БНТ-Русе помогна на 64-годишна жена с онкологично заболяване да си
Коментари Харесай

БНТ-Русе помогна на онкоболна жена да си намери личен лекар

БНТ-Русе оказа помощ на 64-годишна жена с онкологично заболяване да си откри персонален доктор, откакто повече от месец беше в невъзможност поради здравната ни система. Медиците я отпращат един след различен, с цел да не ненадвишат лимита си от 2 500 пациенти. След като екипът ни срещна със случая Здравната каса в Русе, през днешния ден дамата се свърза с новия си персонален доктор.

Русе

Преди три дни в новините ви разказахме за невъзможността на Славея Йорданова от Русе да се пребори с административните неуредици на здравната система. Тя е с миеломна болест и се нуждае от посоки за експерт, поради честите ѝ проучвания и животоподдържащи процедури. Когато през януари влиза в болница, Славея инцидентно научава, че персоналният ѝ доктор е умрял още в края на 2017 година. Започва да търси различен, само че задачата се оказва невъзможна. Всички медици, които е потърсила са ѝ отказали с претекста, че пациентските им листи от дълго време са запълнени.
Славея Йорданова: " Без персонален доктор не можеш да си вземеш и едно нормално направление, да вземем за пример за цялостна кръвна картина. Аз не мога да отида без направление номер 7 в Специализираната клиника по хематология в София. Там се церя. "
След като екипът ни се свърза със Здравната каса в Русе, шефът Калоян Копчев се зае персонално да потърси персонален доктор на Славея.
Славея Йорданова: " С наслаждение към този момент ви оповестявам, че нещата се изгладиха. Лично господин Копчев ме заведе още сутринта след изявление на вашите сътрудници по Българска национална телевизия 2. Записах се при доктор Божидар Николов. Той бе задоволително учтив, одобри ме, даде ми насоки. "
За последните 17 години персоналните лекари в Русе са намалели с 40 и сега са 103-ма. Това е и повода да отхвърлят да записват нови пациенти,защото са достигнали лимита от 2 500 души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР