БНРснимка: УикипедияСъдебно разследване за справянето с коронавирусната криза във Франция

...
БНРснимка: УикипедияСъдебно разследване за справянето с коронавирусната криза във Франция
Коментари Харесай

Съдебно разследване във Франция за справянето на правителството с COVID-19

БНР

фотография: Уикипедия

Съдебно следствие за оправянето с коронавирусната рецесия във Франция ще стартира против към този момент някогашния министър председател Едуар Филип и някогашните министри на опазването на здравето Оливие Веран и Анес Бюзен, съобщи Франс прес, като се базира на известие на генералния прокурор към Касационния съд Франсоа Моленс.

Деветдесет тъжби са били импортирани в Съдебната палата на Републиката, която е способена да съди членове на държавното управление поради осъществяването на техните функционалности. Разгледани са 53 от жалбите и девет от тях са избрани като основателни за започване на следствие.

Сега съгласно френските правосъдни правила Моленс би трябвало да сезира проверяващата комисия към Съдебната палата на Републиката, която ще води следствието. Деветте тъжби са били обединени, с цел да се сезира проверяващата комисия единствено по едно обвиняване, а точно " непредприемане на дейности за битка с злополучие ", което е ориентирано против Бюзен, Филип и Веран.

Бюзен беше отпред на здравно министерство доникъде на февруари, преди да се кандидатира за кмет на Париж. Веран и Филип подадоха оставка през днешния ден.

Първите тъжби в профилираната правосъдна инстанция са били импортирани още при започване на изолацията в средата на март. Те идват от частни лица, медици, асоциации, само че също от пандизчии.

Все още не е оповестена съответна дата, на която да стартира самото следствието.

По-рано денем френският министър председател Едуард Филип подаде остава, като неговият пост беше стихотворец от Жан Кастекс.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР