БНРснимка: БулфотоВ 35-ият ден на антиправителствени протести в столицата с

...
БНРснимка: БулфотоВ 35-ият ден на антиправителствени протести в столицата с
Коментари Харесай

Спокойно премина 35-ият ден на антиправителствени протести в София

БНР

фотография: Булфото

В 35-ият ден на антиправителствени митинги в столицата с искане за оставки на държавното управление и на основния прокурор ситуацията беше спокойна и на трите барикади - на площад " Независимост ", пред Ректората на Софийския университет и на Орлов мост.  През блокадите се пропущат коли за спешна помощ. Част от протестиращите през днешния ден носеха шапки-прасета. 

 

Шествието на протестиращите от площад " Независимост " стигна до Орлов мост малко преди 22:00 ч. То протече умерено и с по-малко звук от нормално. Бурни страсти имаше, единствено когато хората прекосяваха около постройката на Народното събрание, оградена от два реда служители на реда. Повечето участници се разотидоха след проявата. Към среднощ бяха останали малко хора.

Над 40 са към този момент палатките и тентите в лагера на Орлов мост.  Загражденията са от пейки, палети, контейнери и кошчета за боклуци, автомобилни гуми и даже пътни знаци. Покрай загражденията са сложени постери с разнообразни претенции на протестиращите. 

Протестиращите обявиха, че измежду тях има и провокатори, които подбуждат разногласия сред тях.

Над 2 000 подписа с искане за оставка на държавното управление и на основния прокурор са събрани единствено за два дни в палатковия лагер на Орлов мост. 

В сряда няколко организации организираха еко-социална асамблея на тротоара. Всеки преминаващ можеше да изкаже мнение. Своеобразният конгрес ще продължи и на следващия ден. На другия тротоар пък се продават книги. 

На пл. " Независимост " по-рано през днешния ден хората разясниха, че решенията на държавното управление за разпределяне на средства в разнообразни сектори са " опит за пазаруване на благосклонности ". От така наречен " Отровно трио " също оповестиха, че отпуснатите средства няма да ги откажат от настояванията им, а идващите дни " ще бъдат забавни ". 

" Не съм за никой тук! Аз съм срещу сегашната система на мафиотизацият и плячкосване на запаси, на политическите партии, които ръководят сега " заключи протестиращ там.

" Аз съм на 91 години, баба Нетка. Искам Бойко да се осъзнае и да чуе гласа на хората! Ако не - аз ще отида при него!! Баба Нета е тука да мете боклука ", съобщи най-възрастната дама на митинга.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР