БНРснимка: БулфотоЕвропейският парламент ще гласува днес новите правила за пътните

...
БНРснимка: БулфотоЕвропейският парламент ще гласува днес новите правила за пътните
Коментари Харесай

ЕП ще гласува днес новите правила за превозвачите

БНР

фотография: Булфото

Европейският парламент ще гласоподава през днешния ден новите правила за пътните транспорти в Европейски Съюз. Предвижда се  резултатите от гласуването да бъдат оповестени на следващия ден , сочи програмата на тридневното съвещание на евродепутатите.

Новото законодателство въвежда  голям брой условия , измежду които за  често връщане на водачите и на транспортните средства в страната,  където притежателят е данъчно длъжен. Няколко страни, измежду които и България, оповестиха по-рано, че  ще апелират измененията пред Съда на Европейски Съюз, в случай че бъдат признати .

Евродепутатът Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) заяви през вчерашния ден пред български публицисти, че  са импортирани оферти за 80 ремонти на законопроекта . По неговите думи, даже една от тях да бъде призната, това ще значи връщане на законопроекта за трето разглеждане.

Той посочи, че през септември се чакат резултатите от поръчаната от Европейската комисия външна оценка за въздействието върху природата на законодателните промени. По неговите думи към 40 на 100 от камионите биха пътували празни през Европейски Съюз, с цел да се изпълнят новите условия.  За приемането на законопроекта ще бъде належащо безусловно болшинство  (поне 353 гласа).

Утре евродепутатите ще обсъдят потребността от отбрана на бюджета на Европейски Съюз в случаите на необятно публикувано неуважение на правилата на правовата страна. В отчет на Екологичен потенциал се регистрира, че броят на обявените през 2018 година нередности с европейския бюджет (общо 11 638) е бил с 25 на 100 по-нисък, в сравнение с през 2017 година, само че без смяна в цената на вероятните измами (около 2,5 милиарда евро).

Евродепутатите ще обсъдят също предлагането на ЕК  отпущането на средства от общия бюджет да бъде обвързано със положението на върховенството на закона  в страните от Европейски Съюз. Миналата година Екологичен потенциал изиска, в случай че отпущането на средства бъде спряно или понижено по такава причина, от това да не страдат крайните получатели.

Екологичен потенциал ще разиска също въпроса с  приобщаването на ромите  през идващите 10 години. Очаква се евродепутатите да изискат наложителни цели, както и европейско наблюдаване на тяхното осъществяване, с цел да се избегне корист със средства.

В петък Екологичен потенциал ще означи 25-годишнината от събитията в  Сребреница . През юли 1995 година там бяха избити хиляди босненски мюсюлмани - събитие, определяно като най-мащабното избиване на хора в Европа след края на Втората международна война.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР