БНРСнимка: Булфото, архивПрекратена е обществената поръчка за изборза екултивация на

...
БНРСнимка: Булфото, архивПрекратена е обществената поръчка за изборза екултивация на
Коментари Харесай

Прекратиха обществената поръчка по избора на изпълнител за рекултивация на градското сметище край Дупница

БНР

Снимка: Булфото, списък

Прекратена е публичната поръчка за изборза „ екултивация на общинското хранилище за боклуци в околност Злево край Дупница , оповестиха от общинската администрация. Решението е на кмета Методи Чимев.

Експертите в общинска администрация са разкрили нарушаване при откриването на процедурата и тя се стопира. Прогнозната стойност на всички действия по рекултивацията  е към 7 милиона лв.. Оферти и поръчки за присъединяване в процедурата се одобряваха до 10 юли. Сметището в местността Злево е на повърхност към 200 декара. 

Сметонасипването е почнало преди 60 години върху терен с денивелация към 75 метра в границите му, със стръмни откоси, с височина над 60 метра.  След затварянето му на 1 януари 2018 година сметището се  самозапалва постоянно , изключително при дъжд и в горещините. Живеещите в региона – в ж.к. „ Бистрица ” и близкото с. Джерман, се  оплакват, че непрекъснато е задимено . Регионална инспекция за опазване на околната среда наложи санкции на Общината и за неправилна употреба - на сметището има претрупана площадка, която към момента се употребява. Според плана за рекултивация след всички действия регионът ще бъде затревен, ще бъдат  засадени 17 322 дървесно-храстова растителност, а  мястото ще се трансформира в гора .

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР