БНР и НДК дължат милиони на Столична община от неплатен

...
БНР и НДК дължат милиони на Столична община от неплатен
Коментари Харесай

Контрера от ВМРО срещу БНР и НДК: Дължат милиони на Столична община

БНР и НДК дължат милиони на Столична община от неплатен налог здания и такса боклук. Настоявам за незабавна инспекция на отговорностите на Българска национална телевизия и Главното мюфтийство, споделя в своя позиция до медиите столичният общински консултант, ръководител на групата „ Патриоти за София " в СОС и член на управлението на Вътрешна македонска революционна организация, Карлос Контрера.

Негова информация е посочила, че БНР не е плащало от години  налог здания и такса боклук. А радиото надалеч не е единственият бенефициент на бюджета, който има такива задължения.

Ето за какво Контрера упорства за законодателни промени, които да подсигуряват събираемостта на дължимите налози от юридическите лица на бюджетна прехрана. С неизплащането на отговорностите към общината те ощетяват освен бюджета, само че честните данъкоплатци, акцентира Контрера. 

По думите му са нужни съществени промени в Закона за локалните налози и такси, в Закона за обществените финанси във връзка с юридическите лица на бюджетна прехрана.

Стават доста злоупотреби. Масово не се заплащат налози и такса боклук на общините и то от структури на държавно финансиране. Например БНР дължи над 1,8 млн. лева на Столична община за налози и такса боклук, НДК - над 2 млн. лв. за налози и такса боклук. В момента никой не знае какъв брой тъкмо дължат на общината разнообразни институции, които се захлебват крепко от държавния бюджет, разяснява още Констрера. 

Поводът е разпореждане на Софийска градска прокуратура, с което се отхвърля формиране на наказателно произвеждане за закононарушения по член 254а от Наказателен кодекс. Карлос Контрера подаде сигнал с искане за следствие на БНР за какво пет години не е плащало отговорностите си към Столична община, откакто разполага с целева дотация, която се превежда на радиото годишно от страната. 

Председателят на „ Патриоти за София " в СОС декларира, че съветниците от Вътрешна македонска революционна организация ще изискат информация за дължими, само че неплатени налози и такси за Българска национална телевизия, НДК и Главното мюфтийство, за които също има сведения, че от години хитруват и не си заплащат отговорностите. В същото време общината харчи милиони левове да им извозва отпадъците и да чисти, което се заплаща с парите на изрядните столичани и бизнеса, написа още Контрера. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР