BMW приключва фазата на съкращаване на работни места и планира

...
BMW приключва фазата на съкращаване на работни места и планира
Коментари Харесай

BMW разкрива 6000 нови работни места догодина

BMW завършва етапа на редуциране на работни места и възнамерява да сътвори 6000 нови работни позиции през идната година. Това заяви председателят на Управителния съвет на BMW Оливер Зипсе, съобщи ДПА.

По думите му, немският производител на коли е на доста добър път през трансформацията. Компанията е подготвила заводите си за електрическа подвижност и чака по-нататъшен растеж на продажбите през 2022 година. „ Ето за какво ще увеличим работната мощ с до 5% през идната година “, разясни Зипсе.

В момента в BMW работят към 120 хиляди души след редуциране на към 6000 през 2020 година. Зипсе уточни огромното търсене на нови модели на ток като причина за възходящата потребност от личен състав.

„ Нашият i4 е разпродаден от месеци, както и iX. Догодина ще пристигна електрическата серия 7, там няма да е по-различно “, счита ръководителят нa борда на BMW.

Говорител на компанията сподели, че новите работни места ще бъдат основани най-вече в България. Базираният в Мюнхен колос търси специалисти в разнообразни области, в това число автоматизираното шофиране, създаването на програмен продукт и ИТ сигурността.

Според Зипсе един фактор, който може да натисне спирачката на търсенето, е неналичието на зареждащи станции за електрически коли. „ В Европа броят на електрическите коли сега пораства пет пъти по-бързо от инфраструктурата “, сподели той. Това е и една от аргументите твърдо да се опълчва на възбраната за транспортни средства с мотори с вътрешно горене.

„ Това неизбежно би довело най-голямата промишленост в Германия до сюжет на стесняване “, предизвести Зипсе. Той прикани задачите за понижаване на въглеродния диоксид да бъдат обвързани с цели за инфраструктурата за зареждане на коли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР