BMW Group публикува финансовия си отчет за първата половина на

...
BMW Group публикува финансовия си отчет за първата половина на
Коментари Харесай

Първите BMW-та от новата класа ще бъдат седан и кросоувър

BMW Group разгласява финансовия си доклад за първата половина на 2022 година В допълнение към сухите цифри, документът съдържа забавно изказване на основния изпълнителен шеф на групата Оливър Зипс: топ управител удостовери, че първите модели на новата платформа Neue Klasse, оповестена предходната пролет, ще бъдат седан с размер на 3-Series и състезателен SUV.

До края на десетилетието колите, основани на тази архитектура, би трябвало да съставляват повече от половината от всички продажби. Припомняме си, че Neue Klasse („ нова класа “) е гъвкава електрифицирана платформа, която германците ще показват от 2025 година, с цел да заменят сегашните платформи - FAAR и CLAR.

Това ще разреши построяването на електрически (включително plug-in хибриди и возила с горивни клетки) модели с съвсем всевъзможен размер и форм-фактор и с всевъзможен вид задвижване, с вариращи междуосие, ширина на следата, пътен луфт и други параметри.

С Neue Klasse ще дебютира идващото шесто потомство технология за електрическо задвижване eDrive, както и нови 800-волтови акумулатори, които поддържат 350-киловатово зареждане и разрешават самостоятелен пробег до 700 километра. Спортните коли BMW M и Rolls-Royces също ще бъдат издигнати на тази платформа.

През първата половина на тази година BMW Group е удвоила продажбите на напълно електрически транспортни средства до 75 890 единици (ръст от 110.3%). Кросоувърът BMW iX3 (21 548 броя) и хечбекът Mini Cooper SE (18 428 броя) изиграха основна роля в това достижение. 69% от тези коли са за купувачи от европейския район.

Своя принос имат и моделите BMW iX и i4, само че те към момента занапред се показват на пазарите. Компанията чака растежът да продължи през втората половина на годината с стартирането на iX1, i7 и китайския i3 с четири порти.

Ако включите хибридите, продажбите за същия интервал са се нараснали с 20.4% до 184 468 единици. по този начин делът на електрифицираните модели в общия размер на доставки се усилва спрямо първото полугодие на предходната година от 11.4% на 15.9%.

Преди представянето на Neue Klasse, BMW ще пусне на пазара най-малко още едно напълно електрическо транспортно средство, употребяващо съществуващата технология. това ще е моделът i5 - задвижвана от акумулатори версия на идващото потомство 5-Series.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР