BMW Group обяви, че в новото фирменото развойно съоръжение FIZ

...
BMW Group обяви, че в новото фирменото развойно съоръжение FIZ
Коментари Харесай

BMW произвежда ограничен брой iX5 Hydrogen

BMW Group разгласи, че в новото фирменото развойно оборудване FIZ на групата в Мюнхен е стартирало сглобяването на специфичната електрическа трансформация iX5 Hydrogen.

Първият по рода си SAV (Sports Activity Vehicle) електромобил е оборудван горивна клетка с водород и все още е минал през интензивна тестова стратегия.

От BMW Group разясняват, че съединените му представители ще бъдат употребявани за проява на капацитета на този тип решение за подвижност. Електромобилите ще бъдат въведени в употреба в няколко авансово избрани района от пролетта на идната година.

" Водородът е многофункционален енергиен източник, който има основна роля, до момента в който напредваме към климатична индиферентност ", разяснява Франк Вебер, член на управителния ръб на BMW AG, отговарящ за подразделението Развитие.

" Сигурни сме, че водородът има капацитет да стане по-значим за самостоятелната подвижност и заради тази причина считаме, че комбинацията от електрически задвижващи системи с акумулатори и горивни кафези е рационален метод в дълготраен проект. Горивните кафези не изискват сериозни първични материали като кобалт, литий или никел, тъй че като влагаме в този вид задвижваща система ние укрепваме и геополитическата резистентност на BMW Group. Нашата тестова флотилия BMW iX5 Hydrogen ще ни разреши да съберем нови и скъпи познания, позволяващи ни да представим на клиентите атрактивна продуктова гама, когато водородната стопанска система стане необятно публикувана действителност ", добавя Вебер.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР