Бляскави щандове, интерактивни реклами и огромно брандиране изпълват залите на

...
Бляскави щандове, интерактивни реклами и огромно брандиране изпълват залите на
Коментари Харесай

Как пазарът на смартфони се превърна в битпазар

Бляскави щандове, интерактивни реклами и голямо брандиране изпълват залите на Световния мобилен конгрес - най-голямото мобилно ревю в света - провеждащ се сега в Барселона.

Стотици софтуерни компании показват най-актуалните си и най-хубави изобретения, а смарт телефоните играят централна роля. Водещите производители Samsung, Huawei, Sony и LG показаха нови устройства по време на събитието.

Нищо изненадващо

Но с изключение на огромните компании редица по-малки играчи оферират телефони, които наподобяват доста сходни, потвърждавайки тезата на някои специалисти, че нововъведенията в смарт телефоните са в застой.

" Отвъд блестящите флагмански устройства, в чиито реклами фирмите влагат стотици милиони долари, има лавина от незначителни телефони с Android от междинен клас. Има риск тези изложения да се трансфорат в същински фестивал на боклука от еднотипни артикули, които не съумяват да сграбчен потребителите ", съобщи пред CNBC Бен Ууд, началник на проучванията в CCS Insight.

Продажбите на смарт телефони спаднаха през четвъртото тримесечие на 2017 година за първи път от 2004 година насам. Потребителите все по-дълго разчитат на актуалните си устройства, а " високите упования и дребното спомагателни екстри на заместващите устройства отслабиха продажбите на смарт телефони ", настояват от консултантската компания Gartner.

Така че въпросът е, стигнахме ли върховия смарт телефон? И каква е идната вълна от нововъведения?

Бен Ууд не счита, че ще има някакви големи промени във външния тип на устройствата в близко бъдеще, даже на фона на мненията за сгъваеми екрани.

" Иновациите на смарт телефоните са в застой, намираме се в обстановка, в която има спомагателни усъвършенствания на към този момент потвърдени дизайни и това е предизвикателство за всички участници. Но няма ясни признаци от кое място ще пристигна идната революционна смяна ", твърди специалистът.

Новата фикс идея - изкуственият разсъдък

Основен фокус на някои от най-хубавите играчи в бранша е изкуственият разсъдък. Samsung сподели усъвършенстваните благоприятни условия на Bixby, персоналният помощник с изкуствен интелект на флагманския Galaxy S9.

Гугъл, която основава мобилната операционна система Android, както и Apple употребяват изкуствен интелект в своя програмен продукт. А флагманът на Huawei - Mate 10 Pro разполага със специфичен чип с вграден изкуствен интелект.

Именно това е нещото, което някои анализатори считат за същинско усъвършенстване в смарт телефоните.

" Да, формата на телефоните е една и съща, само че хората се интересуват все по-малко от това, когато видят какво прави телефонът за тях. Не става дума за това, което можем да създадем с телефона, а за това какво може да направи телефонът от наше име, без да се постанова да вършим нищо. Това е мястото, където се демонстрира изкуственият разсъдък ", съобщи пред CNBC Франсиско Жеронимо, шеф по проучванията на европейските мобилни устройства в маркетинговата компания IDC.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР