Bloomberg съобщи, че европейският комисар по въпросите за защита на

...
Bloomberg съобщи, че европейският комисар по въпросите за защита на
Коментари Харесай

ЕС отново ще глобява Google - този път за AdSense

Bloomberg заяви, че европейският комисар по въпросите за защита на конкуренцията през идващите една-две седмици ще разгласи за ново нарушаване от страна на Гугъл.
Европейският съюз приготвя следващата антимонополна санкция против Гугъл, която ще стане третата подред през последните две години. Този път наказването е обвързвано с услугата за контекстна реклама AdSense. Изданието Bloomberg добавя, че повода за осъществяваното сега следствие е провеждането на антиконкурентна политика от страна на интернет колоса, състояща се в ограничение рекламата на съперниците.

Bloomberg цитира свои анонимни източници, съгласно които европейският комисар по въпросите за защита на конкуренцията Маргрете Вестагер ще разгласи санкцията през идващите една-две седмици. Размерът на санкцията към този момент не е прочут, само че се допуска, че тя ще бъде доста по-ниска спрямо предходните случаи. Споредантимонополното водещия аналитик на Bloomberg Айтър Отиз (Aitor Ortiz), Гугъл оказва подпомагане на регулатора и нужните промени в AdSense към този момент са направени.

Да си напомним, че през месец юли 2018 година Европейската комисия санкции Гугъл с рекордните €4,3 милиарда ($5 милиарда) за корист с преобладаващото състояние на пазара, както и за предварителното инсталиране на фирмените приложения и на търсачката в мобилните устройства, употребяващи операционната система Android. Една година преди този момент интернет колосът бе санкциониран с €2,4 милиарда ($2,7 милиарда) за нарушение на антимонополното законодателство.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР