Блокираните на територията на металургичния комбинат Азовстал украински военнослужещи и

...
Блокираните на територията на металургичния комбинат Азовстал украински военнослужещи и
Коментари Харесай

Неизвестен брой бойци остават в Азовстал, по руски данни са се предали 1000, по украински - над 500

Блокираните на територията на металургичния комбинат " Азовстал " украински военнослужещи и бойци от батальона " Азов " не престават да се предават, оповестиха от съветското министерство на защитата.

Неизвестен брой бойци остават в " Азовстал ", като по съветски данни общият брой на пленените наближава 1 000, а по украински - над 500.

Украинският кмет на Мариупол Вадим Бойченко съобщи, че договарянията за ориста на бойците не престават, само че съветски представители приказват за съд.

Говорителят на съветското военното министерство Игор Конашенков заяви, че през миналото денонощие са се предали близо 700 военнослужещи.

" Общо от 16 май се предадоха в плен 959 бойци, в това число 80 ранени, 51 от които, нуждаещи се от стационарно лекуване, са настанени в болничното заведение в Новоазовск в Донецката национална република ", посочи Конашенков.

На седмичния си брифинг представителят на министерството на външните работи Мария Захарова съобщи, че съветската страна от дълго време е призовавала да бъде прекъсната безсмислената опозиция:

" В същото време киевският режим правеше всичко допустимо и военнослужещите, и гражданските лица, и бойците от " Азов " да останат на територията на " Азовстал " и да не я напущат. С каква цел? Ясно е, че вървеше обработка на интернационалното публично мнение ".

Захарова увери, че на ранените украински военни се оказва квалифицирана здравна помощ и че Русия съблюдава нормите на интернационалното филантропично право.

Междувременно ръководителят на така наречен Донецка национална република Денис Пушилин съобщи, че ориста на пленените бойци ще се взема решение в съда. По думите му, в случай че измежду тях има “нацистки престъпници”, то те би трябвало да бъдат съдени от интернационален арбитражен съд.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР