Блокчейн технологията има всевъзможни приложения, но иска и компетенции(снимка: CC0

...
Блокчейн технологията има всевъзможни приложения, но иска и компетенции(снимка: CC0
Коментари Харесай


Блокчейн технологията има всевъзможни при


Блокчейн технологията има всевъзможни приложения, само че желае и пълномощия
(снимка: CC0 Public Domain)

Ентусиасти, решили да изградят „ блокчейн град ”, претърпяха съществени вреди от хакерска инвазия. Изглежда сходни инициативи са рискови, изключително в случай че човек не е наясно с модерната технология и евентуалните уловки в нея.

CityDAO – група, която купи 40 акра земя в Уайоминг с вярата да „ построи град върху блокчейна на Ethereum ” – разгласи, че нейният Discord сървър е бил хакнат и вследствие на това финансовите средства на членовете са били сполучливо откраднати. В Twitter профила на групата се появи незабавно, че администраторски профил на CityDAO в Discord е бил хакнат.

CityDAO е „ децентрализирана самостоятелна организация ”, която се надява да ръководи групово блокчейн град, предлагайки токени за поданство и ръководство – в подмяна на закупуване на „ ” с право на благосъстоятелност върху имот земя, споделя. Подобно на доста други крипто-проекти, общността на CityDAO живее в Discord – известна услуга, предопределена основно за геймъри, която напоследък се трансформира в незаменима част от крипто-екосистемата.
още по темата
Атаката е проработила посредством компрометиране на профила на модератор от общността в Discord. Човекът е основен член на екипа, един от основателите и първите вложители в начинанието. Той е прочут с псевдонима Lyons800.

Първо нападателят разгласил подправена екранна фотография, показваща диалог с Lyons800 в различен сървър на Discord. Хакерът твърдял, че е измамил хората там. Lyons800 предложил да потвърди, че няма такова нещо. Обадил се на измамника, който убедил модератора да му разреши да ревизира конзолата му. Оттам насетне измамникът получил достъп като заверен консуматор, което му разрешило да „ отвлече ” профила.

В последна сметка хакерът се сдобил с 29,67 ETH (близо 100 000 долара) и траял да смуче средства, „ продавайки ” подправени цифрови активи, които, съгласно описанието им, представлявали „ имоти земя ”. След това трансферирал 20 ETH към Tornado.Cash, с цел да скрие къде в последна сметка са попаднали средствата.

По-голямата част от покупко-продажбите и прехвърлянията са направени в границите на един час. Лекотата, с която средствата са откраднати и общността е излъгана, допуска, че построяването на „ блокчейн град ” може и да не е най-разумното начинание, изключително в случай че човек не е напълно наясно с и всички евентуални уловки в нея.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР