Блокчейн решенията ще намерят практическо приложение тази годинаБанките от среден

...
Блокчейн решенията ще намерят практическо приложение тази годинаБанките от среден
Коментари Харесай

Публичният облак е топ тенденция във финансите

Блокчейн решенията ще намерят практическо приложение тази година

Банките от междинен размер ще ще преминат към групови облачни решения, предвиждат експерти (източник: CC0 Public Domain)

Няколко прогнози за развиването на технологиите във финансовия бранш разгласява японската компания Fujitsu посредством своето поделение за района EMEA (Европа, Близкия изток и Африка).
още по тематиката
В листата с трендове попадат обществените облачни услуги, IoT за застрахователната промишленост, прозрачността на банковите услуги, M2M заплащанията, електронните портфейли на база блокчейн и други

Банките от междинен размер ще преминат към групови облачни решения, за които не е належащо съществуването на огромен размер професионални познания, сочи прогнозата, показана от Паскал Хуейберс – механически шеф по финансови услуги във Fujitsu EMEA.

Освен това снабдители на облачни решения, включително Amazon, Microsoft и Oracle, ще предложат на клиентите нови функционални благоприятни условия за PaaS (платформа като услуга), в допълнение към нови IaaS (инфраструктура като услуга) решения, което ще разреши на кредитните организации да създават лични облачни приложения.

Тази година блокчейн ще откри практическо приложение във финансовия бранш, като криптовалутите и решенията на база разпределени регистри ще влязат в последващо равнище на развиване. През 2020 година ще се появят повече пилотни планове в области като междубанкови интервенции, M2M заплащания и електронни портфейли.

Следващата година се чака развиване на информационно-прозрачно банково обслужване. И въпреки че тази наклонност ще открие нови благоприятни условия за обособените финансови организации, доста банки ще се сблъскат с компликации в началния интервал, когато се пробват да се откроят в новите междусекторни екосистеми.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР