Блокчейн платформата æternity обяви учредяването на две фондации – в

...
Блокчейн платформата æternity обяви учредяването на две фондации – в
Коментари Харесай

Блокчейн платформата æternity с благотворителни фондации в Лихтенщайн и България

Блокчейн платформата æternity разгласи учредяването на две фондации – в Лихтенщайн и в България, които ще дават финансова помощ и подпомагане за разработки, проучвания и просветителни начинания в областта на блокчейн технологията. Местната фондация ще се концентрира върху подпомагането на плановете на Балканите, а тази, основана в Лихтенщайн, ще има интернационален фокус. Приемайки кандидатури от обособени хора, екипи и планове с идеална цел, фондациите ще се стремят да дадат подтик за развиване на една дейна и постоянна блокчейн екосистема, изясняват уредниците.

Базираната в София Фондация æternity България (æternity Foundation Bulgaria) ще работи за установяването на партньорства с университети и други институции с просветителна активност и стратегии в България и на Балканския полуостров. Фондацията ще предлага стипендии и ще дава опция на блокчейн запалянковци да получат подготовка, с цел да започват кариера в сферата. От æternity изясняват, че задачата е да се образоват експерти отвън бранша на технологиите за изгодите и капацитета на блокчейн. Освен това локалната фондация ще промотира напредъка, реализиран на Балканите, на световно равнище.

 Блокчейн платформата æternity с благотворителни фондации в Лихтенщайн и България

“С увеличение на интереса към блокчейн технологията, пораства и потребността от повече хора, които да имат нужното познание, с цел да вземат участие в построяването на плановете, съобщи Никола Стоянов, шеф бизнес развиване в æternity и ръководител на борда на шефовете на локалното звено на фондацията. На Балканите има извънредно огромен капацитет и æternity България цели да нарежда този капацитет и експертиза върху международната блокчейн картата. Щастлив съм, че имаме опцията посредством стипендии и партньорства с просветителни институции да подпомогнем развиването на блокчейн екосистемата и да притеглим все по-голям брой запалянковци.”

Междувременно, в Лихтенщайн æternity Crypto Foundation пък ще се концентрира върху подпомагането на научноизследователската активност в блокчейн технологията, криптографията и математиката. Организацията ще стартира с даване на стипендии на новаторски планове до един милион швейцарски франка, изплатени в криптовалута. Също по този начин ще се дават и запаси за създаване на децентрализирани приложения, както и поддръжка и промотиране на изкуството и културни начинания в блокчейн пространството.

Петер Шнюрер (Peter Schnürer), член на Управителния съвет на æternity Crypto Foundation, една от главните фигури в блокчейн пространството в Лихтенщайн и част от експертната група, създала Нормативения акт за Блокчейн в Лихтенщайн (Liechtenstein Legal Blockchain Act), споделя:

“Фондацията ще обезпечи поддръжка за проучвателен действия – основната движеща мощ за напредъка и развиването в индустрията; както и ще подкрепи интелигентни хора с нетрадиционен метод на мислене, с цел да изследват опциите на тази технология; ние насърчаваме всички новатори да аплайват със своите планове, споделя Петер Шнюрер, член на управителния съвет на æternity Crypto Foundation (и една от главните фигури в блокчейн пространството в Лихтенщайн и част от експертната група, създала Нормативения акт за Блокчейн в Лихтенщайн). Ние се посвещаваме на ускоряването на нововъведенията в блокчейн технологиите и чакаме с неспокойствие забавни приложения от новаторски планове в (блокчейн) пространството.”

" Чрез основаването на тези две фондации, æternity прави забележителна стъпка към основаване на основата на световна блокчейн екосистема, добавя Янислав Малахов, създател на æternity. Блокчейн е технология с безграничен капацитет, който занапред стартира да се употребява. Благодарение на партньорствата с университети и други институции с просветителна активност и предлагането на стипендии, ние можем да предложим нужната инфраструктура за развиването на публично значими хрумвания и опцията посредством блокчейн технологията да се разрешът проблеми, с които разнообразни промишлености се борят от дълги години.”
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР