Блокът във Варна, в който избухна взрив и загинаха двама

...
Блокът във Варна, в който избухна взрив и загинаха двама
Коментари Харесай

Седмица след взрива във Варна: хората все още не могат да се приберат в домовете си

Блокът във Варна, в който избухна гърмеж и починаха двама души, е със съществени провали. Достъпът до 14 от жилищата е стеснен, липсват носещи стени, електрическите съоръжения са стопени, наранени са междуетажни структури, има и пукнатини.
За 12 от жилищата има заповед да не бъдат населявани. Живущите към момента нямат изясненост какво се случва с техните домове. „ Няма периоди за връщане, както и липсват експертизи за това какви са градивните проблеми и за какво сме отвън жилищата си”, изясни собственичката на апартамент в потърпевшия блок Сашка Желязкова.
„ Не познавам Веселин и недоумявам по какъв начин естествен човек би направил сходно нещо. Сами няма да успеем да се оправим с нанесените вреди в апартамента”, сподели синът на една от най-тежко потърпевшите дами от гърмежа.
Седмица след гърмежа Искра Урумова беседва с дамата, с която е живял считания за причинител някогашен служител на реда Веселин Димитров.
„ Който го види постоянно може да каже, че е доста деликатен и образован човек, само че на процедура това е подправено лице и няма нищо общо с същинската действителност”, споделя Антоанета.
Антоанета знае, че има доста дами в нейното състояние. Признава, че чувството за беззащитност на жертвите е доста мощно, изключително когато близките са безучастни, макар че знаят за казуса.
„ Ако в обещано жилище се чува мощна музика късно вечер, съседите ще алармират в полицията и ще подадат сигнал че се подвига звук. Обаче в случай че чуят, че има фамилен скандал - споделят, това си е техен проблем”, споделя още Антоанета.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР