Блоговете са информационен остров, който, въпреки многобройните нови начини на

...
Блоговете са информационен остров, който, въпреки многобройните нови начини на
Коментари Харесай

Блоговете умряха! Да живеят блоговете!

Блоговете са информативен остров, който, макар многочислените нови способи на изложение, съумява все по този начин мощно да се съобщи в тази другояче задоволително високогласна и даже шумна ера на обществени мрежи.

Да пишеш блог изисква време, поредност, старания, просветеност и доста мислене. Той се движи на правилото на дневника и е желан метод за самоизява, която обаче дава потребен материал на читателите.

Блоговете се списват постепенно и се четат постепенно. Ако в обществените мрежи връзката е лековата, бърза и преходна, то в блоговете тя е задълбочена и устойчива във времето. Следователно и доста по-привлекателна за тези, които желаят да дискутират и обговарят разнообразни тематики.

Днес корпоративните блогове живеят с още по-голяма мощ в онлайн пространството. А персоналните, които съумяват да устоят на натиска на обществените мрежи, се трансформират във авторитетен и значим за цялото общество информационен списък. Алтернативна медия, в която хората могат да споделят своите мисли, разсъждения и разбори по значими въпроси, своите усещания и истории. Пример за сходен вид персонален блог, трансформирал се в медиен план, е „ Майко Мила “.

 „ В България имаме много основни блогъри, които се занимават с активизъм, политика и народна власт, обработват обществени данни и дават забавна информация. Такива са да вземем за пример Боян Юруков и Божидар Божанов “, показа в „ Какво се случва “ Жюстин Томс, съветник по онлайн медии и маркетинг, преподавател, дълготраен учител в Нов български университет и SoftUni Digital, деятел в Уикипедия и несъмнено – блогър. Тя ясно декларира: „ Блоговете умряха! Да живеят блоговете “ с новата си книга, която носи точно това заглавие.

„ В книгата има справочник за тези, които още до момента в който я четат, ще получат ентусиазъм да започват собствен блог. Това не изисква никакви средства, изисква единствено малко механически знания, само че всичко е обяснено в интернет. Така че ще се веселя да забележим нови блогове на хоризонта “, изясни Жюстин, която работи по книгата близо три години. А в този момент приготвя и новата такава за естественото продължение на блоговете – подкастите.

Макар с днешна дата обществените мрежи да се явяват като опиат за актуалния човек, а блоговете – като лекуване с потвърдена лечебна функционалност, те би трябвало да се одобряват като принадлежности, които се допълват, а не се отхвърлят, счита Жюстин Томс.

И въпреки всичко в света на интернет, тъкмо в центъра на монитора пред нас, където откровено и персонално за значимите тематики ни описват хора, които са осъзнали достоверността на общуването в лична медия, блоговете си остават по-доброто средство за смяна. Това средство през днешния ден изживява нови етапи в развиването си. Какви – можете да чуете от Жюстин Томс в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР