Блогъри и влогъри ще рекламират България като туристическа дестинация, съобщи

...
Блогъри и влогъри ще рекламират България като туристическа дестинация, съобщи
Коментари Харесай

Блогъри и влогъри ще рекламират България като туристическа дестинация

Блогъри и влогъри ще популяризират България като туристическа дестинация, заяви във Варна отрасловият министър Николина Ангелкова. По думите й следва среща с известни български и задгранични персони, които се занимават с такава активност, като фокусът на диалозите ще бъдат опциите за културно-исторически туризъм у нас.

През актуалната година средствата за национална реклама са 11 милиона лв., като желаеме сумата да остане същата и за 2020 година, добави Ангелкова. По думите й още 15 милиона лв. обаче ще бъдат обезпечени за реализация на механизма за поощряване на проведения туризъм. Министърът добави, че до 10 дни ще бъдат показани детайлите на механизма, като акцентира, че не става дума за субсидиране на чартърни полети. Мерките за поощряване на проведения туризъм ще бъдат показани и пред представителите на огромните туроператори, с които министърът следва да беседва. Ангелкова сподели още, че скоро ще бъде оповестена още веднъж и процедура за възстановяване и актуализация на националния уебсайт за туристическа реклама.

Във Варна министърът на туризма се срещна с представители на контролните органи и браншовите организации от Северното Черноморие, на която бяха разисквани резултатите от летния сезон. Според Ангелкова е регистриран спад на нарушаванията в бранша. По думите й най-сериозните недоволства на туристите са били свързани с разминавания сред категорията на местата за настаняване и предлаганите услуги, както и за несъответствия с упованията им за ол инклузива. Поради тази причина министърът възнамерява да провокира полемика с представителите на сектора, с цел да стане ясно има ли потребност от приемане на специфична обща рамка на какви стандарти би трябвало да дават отговор ол инклузив услугите. Ангелкова добави, че в хотелите от категория четири и пет звезди продуктът е първокласен и недоволства от гостите не са установени.

През това лято се вижда наклонност за растеж на нощувките, осъществени от българи, изключително в националните курорти, сподели още министърът. По думите й в комплексите по Северното Черноморие нарастването е с над 15 %. Ангелкова добави, че от летище Варна към този момент ще има целогодишни полети от и до 17 дестинации, което е причина за развиване на целогодишен туризъм.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР