Близо половината от българските граждани категорично биха гласували за оставане

...
Близо половината от българските граждани категорично биха гласували за оставане
Коментари Харесай

„Тренд”: 49% от българите твърдо подкрепят НАТО, над една четвърт се колебаят

Близо половината от българските жители изрично биха дали своят вот за оставане в НАТО при възможен референдум, до момента в който за овакантяване са единствено 24%. 27% не могат да преценяват. Това демонстрират резултатите от национално представително изследване на „ Тренд” по поръчка на в.”24 часа”.

При същия въпрос за Европейски Съюз поддръжката за оставане е още по-голяма – 59% против 20% за развиване отвън общността. В същото време единствено 7% от интервюираните считат, че Европейски Съюз все още е в положително състояние, до момента в който цели 40% упорстват за обилни промени.
АФИС: Българска социалистическа партия догони ГЕРБ, Движение за права и свободи изпреварва националистите "Стабилността " се пропуква и едвам 23% желаят опазване на държавното управление в настоящия му тип
Приблизително по равно са последователите на двете теории за развиването на евросъюза – за дълбока интеграция на страните членки (35%) и за повече власт на националните страни (36%).

41% от интервюираните считат, че България се оправя с председателството на Съвета на Европейски Съюз, само че има устойчива наклонност у нас хората все по-слабо да се интересуват от тази тематика.
Снимка: Изследователски център „ Тренд “
За разлика от АФИС преди седмица, „ Тренд” към момента регистрират основна разлика сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия при избори през днешния ден. И двете съществени партии прибавят към поддръжката си, като ръководещите биха имали 23,1% (при 22,8% преди месец), а социалистите – 19,8% (19,1%). Движение за права и свободи с 6,6% и „ Обединени патриоти” с 5,5% също могат да са спокойни за влизането си в възможен 45-ти парламент.

Република България и „ Демократична България” събрани имат късмет, само че към момента не е ясно какъв резултат ще произведат комплицираните връзки в дясно-център.

„ Воля” са надалеч от 4% поддръжка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР