Близо две седмици след като френският президент прокара спорната пенсионна

...
Близо две седмици след като френският президент прокара спорната пенсионна
Коментари Харесай

Затвори сърцето на Париж! Драмата е голяма

Близо две седмици откакто френският президент прокара противоречивата пенсионна промяна, недоволството на французите не стихва.

Днес е 10-ият ден на народен митинг. Към него се причислиха възпитаници и учители. За да се избегнат вълнения, бяха мобилизирани рекорден брой служители на реда - 13 000.
-->
Противниците на промяната споделят, че тя е несправедлива за хората с ниски приходи и тези, които правят физически изтощителна работа. Французите отхвърлят да одобряват увеличението на пенсионната възраст. Според промяната, тя се подвига от 62 на 64 години, предава Българска национална телевизия.

Гневът е ориентиран и против увеличение на трудовия стаж за приемане на цялостна пенсия. Той скача от 41-на години и половина на 43 години.

8000 тона отпадъци по улиците и голяма вълна от неодобрение! Така наподобява Париж. Вече 10 седмици гневът против пенсионата промяна владее френската столица и цялата страна.

Протестиращи окупираха Гар дьо Лион в столицата. Заради стачката Айфеловата кула през днешния ден е затворена.Подобна е атмосферата в цялата страна. Блокирани са автомагистрали. Нарушен е графикът на полетите, влаковете и рейсовете.

Протестите не престават да понижават производството на електрическа енергия. Само две от седемте френски рафинерии работят през днешния ден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР