Близо десетилетие новите технологии и особено смартфоните заемат все по-голяма

...
Близо десетилетие новите технологии и особено смартфоните заемат все по-голяма
Коментари Харесай

Нещата, които карат хората да се пристрастяват към телефоните

Близо десетилетие новите технологии и изключително смарт телефоните заемат все по-голяма част от всекидневието на хората, като през днешния ден са се трансформирали в нужда. Наскоро стана ясно и това, че към този момент употребяваните смарт телефони са повече в сравнение с цялото население на Земята.

Изследване, направено на база изявленията с хора проучва аргументите, които стоят зад пристрастяването към мобилните устройства. То преглежда и за какво някои консуматори се отхвърлят от непрекъснатото им потребление, написа Световният стопански конгрес.

В изследването взимат присъединяване три възрастови групи - възпитаници от междинното учебно заведение, студенти и възрастни, които са приключили университет. Резултатите демонстрират, че те са стимулирани да употребяват телефоните от следните обстановки:
В моменти, в които не са ангажирани с друга активност, като това да чакат другар Преди и по време на монотонни повтарящи се задания В неуместни моменти с доста хора Очаквайки значимо съобщение или известие
Реципиентите споделят и за какво са спрели да употребяват телефоните си непрестанно. Това се дължи на:
Динамично всекидневие, като да вземем за пример, да излязат с другар или да го закарат ненапълно Осъзнавайки, че са употребили телефона си час и половина Попадат на наличие, което към този момент са виждали
Изненадващото е, че и трите групи дават съвсем идентични отговори. И учениците, и възрастните признават, че протягат ръка към мобилното устройство незабавно щом имат малко свободно време дали в учебно заведение или на работа.

Участниците са били помолени да изобразят на хартия какво би могло да бъде решението в тази обстановка. Повечето от тях рисуват механизми за излизане от несъмнено приложение или блокиране. Те обаче споделят, че не се усещат толкоз зле, че да прибягнат до нарисуваните варианти.

Вместо това интервюиращите са забелязали, че запитаните консуматори имат много позитивни мнения за някои приложения и не са подготвени да ги деинсталират или пък да закрият профилите си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР