Близо 85 процента от германците оценяват отношенията между САЩ и

...
Близо 85 процента от германците оценяват отношенията между САЩ и
Коментари Харесай

Близо 85% от германците оценяват отношенията между САЩ и Германия като негативни

Близо 85 % от германците правят оценка връзките сред Съединени американски щати и Германия като отрицателни, съобщи Ройтерс.

Агенцията се базира на оповестено през вчерашния ден социологическо изследване на организацията "Атлантик-Брюке " и на изследователския институт "Сайви ".

Малко над 40 % от интервюираните близо 5000 германци са на мнение, че Китай е по-добър сътрудник за Германия от Съединени американски щати.

Отношенията сред Съединени американски щати и Германия се обтегнаха след идването на власт през 2016 година на президента Доналд Тръмп, който нееднократно разкритикува Германия за комерсиалните и практики, незадоволителните средства, които харчи за защита, и присъединяване и в съветския план "Северен поток 2 ".

Германия постави старания за запазването на другарски връзки със Съединени американски щати, само че високопоставени немски чиновници приказват намерено за ерозията на доверието към Вашингтон след изтеглянето на Съединените щати от Парижкото съглашение за климата и постигнатото през 2015 година иранско нуклеарно съглашение.

Михаел Верц, старши теоретичен помощник в основания в Съединени американски щати Център за американски напредък и член на управителния съвет на "Атлантик-Брюке ", прикани германците да не позволяват обвързваните с Тръмп терзания да дават мотив за антиамерикански настроения.

Според Буркхард Швенкер, заместник-председател на "Атлантик-Брюке " резултатите от изследването са сигнал, че разговорът сред Съединени американски щати и Германия би трябвало да бъде засилен.

Над 57 % от интервюираните мислят, че Берлин би трябвало да се дистанцира от Вашингтон, близо една трета са на мнение, че популизмът на крайната десница и протекционизмът са най-опасните международни рецесии. За съпоставяне, единствено 1,9 % от участниците в изследването изпитват терзания от Русия, а 2,2 % се опасяват от засилващото се въздействие на Китай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР