Близо 85 процента от германците имат негативно или много негативно

...
Близо 85 процента от германците имат негативно или много негативно
Коментари Харесай

Масово германците са негативно настроени към отношенията между Германия и САЩ

Близо 85 % от германците имат отрицателно или доста отрицателно отношение към връзките сред Съединени американски щати и Германия и множеството желаят по-голяма отдалеченост сред обичайното околните трансатлантически съдружници. Това демонстрира ново социологическо изследване, представено от " Ройтерс ".

Малко над 40 на 100 от интервюираните виждат Китай като по-добър сътрудник за Германия от Съединени американски щати , демонстрира изследването, в което са взели участие към 5000 души.

Отношенията сред Съединени американски щати и Германия, най-голямата европейска стопанска система, са обтегнати след избирането през 2016 година на Доналд Тръмп за американски президент, който неведнъж подлага на критика Германия за нейните търговски практики, разноските за защита и присъединяване ѝ в инициирания от Русия газопровод " Северен поток-2 ".

Германия се пробва да поддържа другарски връзки със Съединени американски щати, само че високопоставени политици приказват обществено за ерозията на доверието след изтеглянето на Вашингтон от Парижкото съглашение за климата, от нуклеарното съглашение от 2015 година с Иран и неотдавна и от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват от 1987 година, подписан сред Съединени американски щати и тогавашния Съюз на съветските социалистически републики.

Михаел Верц, старши теоретичен помощник в Центъра за американски напредък и член на изпълнителния съвет на института Atlantik-Bruecke, който е провел социологическото изследване, прикани германците да не позволяват опасенията по отношение на Тръмп да се трансфорат в злост към Съединени американски щати .

Буркхард Швенкер, който е заместник-председател на Atlantik-Bruecke, съобщи, че изследването е посочило нуждата от удвояване на напъните за разширение на разговора сред двамата съдружници на всички нива .

Общо 57,6 % от интервюираните желаят да видят по-голяма отдалеченост сред Берлин и Вашингтон , а 42,3 % считат, че Китай е по-добър сътрудник.

Около една трета от интервюираните са показали, че преглеждат десния популизъм и протекционизма като най-опасните световни рецесии, до момента в който едвам 1,9 % са обезпокоени от Русия, а единствено 2,2% се притесняват от възходящото въздействие на Китай .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР