Близо 7 кг недекларирани златни изделия за 826 597 лева

...
Близо 7 кг недекларирани златни изделия за 826 597 лева
Коментари Харесай

В бельото на 4 молдовки са намерени бижута за 661 777 лв.

Близо 7 кг недекларирани златни произведения за 826 597 лв. откриха митническите чиновници при три инспекции, заяви от Агенция `Митници ".

Най-голямото количество - 5446.1 грама златни украшения на стойност 686 208 лева са открити при инспекция на лек автомобил с непозната регистрация, влизащ в страната от Турция на 19 март. В транспортното средство с изключение на лидера пътували и четири дами, всички молдовски жители. Колата е била селектирана за инспекция, при която в две възглавнички на задната седалка са открити пакети, съдържащи произведения от жълт метал.

В хода на инспекцията се открива, че те са благосъстоятелност на една от пътничките. При последвалия персонален обзор на четирите дами в бельото им са открити пръстени, медальони, синджири, обеци, гривни. Според направената експертиза накитите с общо тегло 5252.20 грама са от 14- и 21-каратово злато на стойност 661 777 лева По случая са формирани четири досъдебни производства, които се организират от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково.

Молдовските гражданки са привлечени към наказателна отговорност и им са взети ограничения за неотклонение " гаранция " в размер от по 3000 лев, както и " възбрана за овакантяване на страната ". Акт по Валутния закон е формиран и на водача на автомобила за откритите при осъществения му персонален обзор недекларирани 193.90 грама златни бижута на стойност 24 431 лв.. Пакетът със златните бижута е бил укрит под ластичен колан към кръста на мъжа. Ден преди този момент на 18 март митническите инспектори и чиновници на районно управление (на МВР) Свиленград правят инспекция на лек автомобил с българска регистрация, който идва на пункта на път от Турция за България.

При инспекцията е открито, че на пода на автомобила зад предната седалка, в полиетиленова чанта, съдържаща хранителни артикули, са укрити 9 плика с произведения от жълт метал. Открити са 30 пръстена, 8 медальона, 21 огърлици, 38 гривни и четири чифта обици, които съгласно експертната оценка са с общо тегло 587.70 грама на стойност 54 068 лв.. По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор. Третият предотвратен опит за преместване на недекларирани златни произведения е на 17 март, когато на пункта идва товарен автомобил с непозната регистрация, пренасящ стока от Турция през България за Англия.

По метода " разбор на риска " транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която не са открити нарушавания. При последвалия персонален обзор на лидера митническите чиновници откриват шест пакета, укрити в облеклата му - четири в хастара на якето и по един в чорапите, съдържащи 938.28 грама златни украшения. Според експертизата на вещото лице откритите бижута са от 14-каратово злато на обща стойност 86 321 лв.. Водачът на товарния автомобил на 45 година, турски жител, е притеглен към наказателна отговорност и му е взета мярка за неотклонение " гаранция " в размер на 5000 лв., както и " възбрана за овакантяване на страната ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР