Близо 660 незрящи получиха помощни средства и финансова подкрепа от

...
Близо 660 незрящи получиха помощни средства и финансова подкрепа от
Коментари Харесай

Билла България подпомогна близо 660 незрящи българи

Близо 660 незрящи получиха помощни средства и финансова поддръжка от " Билла България ", оповестиха от компанията.

За седма поредна година " Билла България " поддържа активността на Съюза на слепите у нас с 13 000 лева

От тях 8000 лева са за застраховане на механически помощни средства.

По 1000 лв. получиха районните организации на Съюза на слепите в Силистра, Стара Загора, Бургас, Смолян и Кърджали. Те са отишли за поддръжка на членове в тежко обществено състояние.

" От 2015 година интензивно поддържаме активността на Съюза на слепите, като досега общият размер на вложенията в интерес на техни начинания възлиза на над 50 000 лева Вярваме, че с помощта на взаимното ни партньорството даваме своя принос в интерес на приобщаването на хората със зрителни увреждания и позитивната смяна в тяхното всекидневие ", споделя Вигнитас Шапокас, изпълнителен шеф на " Билла България ".

456 от членовете на Съюза на слепите получиха българоговорещи и тактилни механически помощни средства с помощта на част от направеното корпоративно подаяние.

Средствата доближават до нуждаещите се чрез районните клонове в Плевен, Варна, Пловдив, Русе и Монтана. Те включват говорещи апарати за кръвно налягане, бели бастуни за насочване и подвижност, часовници, лупи, кутийки за медикаменти, настолни игри и други принадлежности.

Останалите 5000 лева подкрепят финансово 202 обществено слаби членове на Съюза на слепите. Те са разпределени поравно сред локалните организации в пет други региона в страната, като поддържат общо 40 самостоятелни бенефициенти във всеки от тях.

" Билла " е първата комерсиална верига у нас, която вкарва корпоративна политика за асистирано извършване на покупки за хора с повредено зрение. Служителите във всички търговски обекти минават през особено образование за запознаване с главните правила за оказване на подпомагане и обслужване на незрящи клиенти.

В допълнение, през 2017 година компанията имплементира в корпоративния си уеб страница новаторската технология, предоставена от организацията, която разрешава наличието на всички седмични и месечни брошури, да се възпроизвеждат и като тон.

В Международния ден на хората с увреждания, който се празнува на 3 декември, веригата получи благодарствено самопризнание от Сдружението на слепите в България, под формата на бронзова статуетка с почетния знак на организацията.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР